Redactia.ro
Home » Știri » 40 de persoane de la centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică din Suceava au fost infectați cu COVID-19. Ce spune șefa DSP Suceava

40 de persoane de la centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică din Suceava au fost infectați cu COVID-19. Ce spune șefa DSP Suceava

40 de persoane infectate

40 de pacienți internați la Centrul de Recuperare Reabilitare Neuropsihiatrică din Sasca Mică, județul Suceava au fost depistați cu coronavirus.

40 de bolnavi mintal, infectați cu coronavirus

Potrivit Antena 3, 40 de pacienți bolnavi mintal de la Centrul de Recuperare Reabilitare Neuropsihiatrică din Sasca Mică, au fost infectați cu coronavirus,

Șefa DSP Suceava, Manuela Trifan a precizat că un pacient cu probleme pulmonare grave, a fost izolat la centrul de la Sasca, dar pentru că avea febră și aceasta nu-i scădea, acesta a fost transportat la Spitalul de Urgență Suceava.

După ce a fost testat pentru coronavirus, rezultatul a ieșit pozitiv.

Așadar, pacienții și angajații centrului de Recuperare Reabilitare Neuropsihiatrică din Sasca Mică, au fost testați vineri, sâmbătă și duminică. Luni, au ajuns rezultatele a 100 de persoane, dintre care 40 sunt pozitive.

Manuela Trifan a declarat că cei de la Centru se aflau deja în carantină preventivă și că personalul s-a împărțit pe 3 ture, fiecare angajat fiind prezent la muncă timp de două săptămâni zi și noapte, apoi mergeau în izolare la domiciliu.

Am înţeles că era un bolnav pulmonar cronic care a început să facă febră de acum o săptămână, personalul de la Sasca l-a izolat, l-a urmărit, l-a tratat şi atunci a fost trimis la spital şi acolo a fost depistat pozitiv. De făcut în total sunt aproape 600, au venit rezultatele la 100 din care 40 sunt pozitive”, a spus Elena Trifan, DSP Suceava.

Aproximativ 420 de suceveni au fost infectați cu coronavirus în ultimele zile

Coordonatorul militar al Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a declarat că bilanțul persoanelor internate a scăzut, de la peste 600, la 450, dintre aceștia aproximativ 420 au fost infectați cu coronavirus.

Sâmbătă au fost 7 internări, dintre care cinci persoane au fost confirmate cu coronavirus. Duminică, din 27 de oameni internați, 25 au fost testați pozitiv cu coronavirus. „Au început să vină mai mulți pacienți non -COVID, ceea ce e bine”, a afirmat gen. dr. Oprea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: