Redactia.ro
Home » Știri » 5 lucruri pe care nu trebuie să le faci sub nicio formă de Rusalii. Aduc ghinion

5 lucruri pe care nu trebuie să le faci sub nicio formă de Rusalii. Aduc ghinion

5 lucruri pe care nu trebuie să le faci sub nicio formă de Rusalii.

5 lucruri pe care nu trebuie să le faci sub nicio formă de Rusalii. La 50 de zile după Sărbătoarea Sfintelor Paști, în fiecare an, creștini ortodocși sărbătoresc Rusaliile. În acest an, aceasta sarbatoare va pica în zilele de  20 și 21 iunie. Conform tradiției, există numeroase superstiții de Rusalii, iar printre ele se află cearta. Se spune că dacă ai conflicte în aceste zile de sărbătoare, vei avea probleme de sănătate.

5 lucruri pe care nu trebuie să le faci sub nicio formă de Rusalii. Aduc ghinion

5 lucruri pe care nu trebuie să le faci sub nicio formă de Rusalii. Creștinii ortodocși vor sărbători Rusaliile duminică 20 iunie, și luni, 21 iunie, Rusaliile, motiv pentru care vor avea liber de la stat. Este o sărbătoare importantă pentru credincioși fiind cunoscută și sub numele de Pogorârea Sfântului Duh. Rusalii, provine din latinescul “rosalia”, care semnifică sărbătoarea trandafirilor, dar reprezintă în același timp și fetele împăratului Rusalim, despre care se spune că aveau puteri magice și seduceau oamenii. De asemenea, se spunea că acestea îi pedepsea pe cei care nu credeau în puterile lor. Se mai spune că Rusaliile sunt spiritul morților care, după ce sufeletele lor au părăsit mormintele la Joimari și au petrecut Paștile cu cei vii, refuză să se mai întoarcă în locurile lor de sub pământ.

Creștin ortodocții susțin că de Rusalii există o serie de superstiții, pe lângă obiceiurile tradiționale. Mai jos, găsești cinci lucruri pe care nu trebuie să le faci sub nicio formă de Rusalii:

  •  Nu este bine să mergi la câmp, se spune că ielele te pot prinde și pedepsi
  • Nu se intră în vie, nu se merge în locuri pustii și întunecate, pentru că te poți întâlni cu spiritele rele
  •  Nu se lucrează de Rusalii, pentru că cei care lucrează vor fi pedepsiți de Iele, deoarece nu cinstesc și nu prețuiesc ziua cum trebuie
  • 9 săptămâni de la Rusalii, nu se vor culege ierburi de leac
  • Nu este bine să te cerți de Rusalii, pentru că vei avea probleme de sanatate

Tradiții și obiceiuri de Rusalii

În ziua de Rusalii, creștinii ortodocși respectă o mulțime de tradiții, iar printre acestea se numără numitul udatul nevestelor, care se practică în Ardeal. Se spune că acestea trebuie stropite cu apă pentru a fi sănătoase tot restul anului. O altă tradiție de Rusalii poartă numele de Împănatul boului. Mai mulți credincioși defilează pe ulitele satului,iar personajul principal este un bou împodobit cu mai multe ornamente din flori. Preotul trebuie să-l sfințească când oamenii ajung în fața bisericii, după care îi va cinsti pe aceștia cu băutură. Boul va fi eliberat, iar o fată va trebui să-l stăpânească, după care să ocolească masa de trei ori. Potrivit tradiției, tânăra se va căsători anul următor.

În Oltenia, cel mai popular obicei este Dansul Călușarilor, care este considerat a fi un joc tămăduitor, aducător de noroc și de sănătate. În a doua zi de Rusalii, călușarii, grupați în cete de 708, vor porni să colinde din casă în casă, pentru a alunga spiritele rele. În unele regiuni, oamenii își ămpodobesc gospodăriile cu ramuri de tei, nuc, plop, pentru ca răul și boala să fie alungate. Se crede că teiul apără gospodăriile de grindină sau de duhurile rele. În tradiția populară se spune că ramurile de soc, tei sau mure, folosesc ca leacuri pentru tot restul anului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: