Redactia.ro
Home » Știri » 50 de țări vor să oprească distrugerea Pământului. Ce plan au

50 de țări vor să oprească distrugerea Pământului. Ce plan au

50 de țări vor să oprească distrugerea Pământului. Totul s-a discutat, luni,în cadrul unei videoconferințe, pentru summitul One Planet dedicat biodiversității și schimbărilor climatice. Printre cele 50 de țări se află și România.

50 de țări vor să oprească distrugerea Pământului. Ce plan au

Se caută soluții pentru împiedicarea distrugerii Planetei. 50 de țări vor să combată acest lucru, printre ele se află și România. Țările vor ca să protejeze aproape o treime din planetă până în anul 2030. S-au discutat soluții în cadrul unei videoconferințe, pentru summitul One Planet dedicat biodiversității și schimbărilor climatice. Evenimentul a fost deschis de președintele Franței, Emmanuel Macron, transmite Digi 24.

La summit au luat, de altfel, parte și moștenitorul coroanei britanice, prințul Charles, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson și secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Cele 50 de țări au format o coaliție, HAC, care este compusă din Marea Britanie și țări de pe șase continente. Înainte de a da startul summitului, One Planet de la Paris, HAC a făcut un angajament de a proteja cel puțin 30% din pământul și oceanele planetei. Potrivit oamenilor de știință, printre activitățile care periclitează viața Terrei sunt: producția agricolă și mineritul. Poluarea este iar un alt factor negativ important care pune sub semnul întrebării longevitaea planetei noastre.

”Viitorul nostru şi cel al planetei noastre depind de ceea ce facem aici şi acum. A începe anul 2021 cu acest summit One Planet este foarte important, deoarece este anul reconcilierii tuturor provocărilor noastre. La nivel internaţional, niciunul dintre obiectivele stabilite pentru ultimul deceniu în ceea ce priveşte protecţia biodiversităţii nu a fost atins”, a deschis summitul Emmanuel Macron, de la Palatul Elysee.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii a spus și el în cadrul evenimentului că Marea Britanie va investi 3 miliarde de lire (3,33 miliarde de euro) pentru a proteja natura.

„Nu vom putea atinge obiectivele noastre asupra schimbărilor climatice, dezvoltarea sustenabilă şi prevenirea pandemiilor dacă eşuăm în eforturile noastre de a apăra natura care ne dă alimentele pentru hrana noastră, apa de băut şi aerul pe care îl respirăm”, a subliniat Boris Johnson cu prilejul acestui summit.

Prințul Charles: ”Fac un apel urgent pentru sprijnirea Terrei Carta”

Și prințul Charles a avut câteva cuvinte de spus. El a făcut apel la toți liderii coaliției să sprijine ocrotirea Planetei.

„Fac un apel urgent către toți liderii, din toate sectoarele și din întreaga lume, pentru a sprijini această Terra Carta, pentru a aduce prosperitate în armonie cu natura, oamenii și planeta în următorul deceniu”, a declarat și prințul Charles în cadrul summit-ului.

Summitul One Planet era programat să se desfășoare anul trecut, în 2020,  în portul Marseille, din sudul Franţei, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: