Redactia.ro
Home » Stil de viață » 6 sfaturi pentru spălarea părului pe care ar trebui să le știi

6 sfaturi pentru spălarea părului pe care ar trebui să le știi

Angelina Jolie

Aspectul părului este foarte important, mai ales pentru o femeie. Iar, spălarea lui e un subiect pe cât de simplu, pe atât de complicat, când vine vorba de obiceiuri și prejudecăți transmise din generație în generație. Cum ar trebui să ne menținem aspectul strălucitor al părului și să îl spălăm corect?

Iată 6 lucruri cărora ar trebui să le acorzi atenție în îngrijirea părului, atât în timpul spălării, cât și după:

1) Frecvența spălării

Cât de des ar fi indicat să te speli pe cap? Multă lume crede că este corect să te speli pe cap zilnic. Nimic mai greșit! Dacă te speli pe cap zilnic și, pe deasupra mai folosești și prea mult șampon, riști să ai probleme cu excesul de sebum pe scalp. Care este explicația? Părul devine uscat,. Pentru a compensa, scalpul începe să producă mai mult ulei. Așadar, media ar trebui să fie undeva la trei spre cinci zile. Cu toate acestea, depinde și de tipul de păr și alți factori. Dacă părul tău se îngrașă prea repede, încearcă să nu te mai speli cu șampon așa des. Dă-i timp părului tău să se întoarcă la producția sa normală de ulei. După, alege o rutină nouă corespunzătoare de spălare, poate chiar vei ajunge să te speli o dată pe săptămână.

2) Temperatura apei

Deși se spune că spălarea părului cu apă rece oferă luci părului, recomandată este folosirea apei călduțe. Ea deschide porii și începe să înmoaie uleiurile din păr. Apa caldă ajută șamponul să îndepărteze murdăria care se acumulează. Grijă, totuși, dacă e prea fierbinte, poate irita și chiar deteriora scalpul. Indicată este o temperatură puțin peste cea a corpului (în jur de 38 de grade Celsius).

3) Vârfurile

Ca șamponul să curețe delicat părul, el trebuie să fie folosit doar la rădăcină. Multe femei îl folosesc excesiv, până la vărf, chiar și de mai multe ori. Însă, șamponul trebuie folosit în cantități mici, dar suficiente cât să curețe eficient scalpul de uleiurile acumulate. La clătirea lui, spuma va ajunge și pe restul părului. În așa fel, părul va rămâne hidratat, dar curat.

4) Alegerea șamponului

Am stabilit, deci, că nu este nevoie de mult produs pentru a curăța părul, ci doar puțin la nivelul scalpului. Dar tipul de șampon folosit joacă un rol foarte important în îngrijire. Este lesne de înțeles că acesta trebuie să fie de calitate, precum cele din saloane. Așadar, trebuie să nu asociezi spuma pe care o face șamponul cu faptul că acesta curăță. Spumă apare în urma unor sulfați dăunători, precum sulfatul lauril de amoniu și sulfatul lauril de sodiu. Ei se găsesc în aproape oricare șampon sau balsam comercial. Aceste produse îți pot da iluzia că părul tău este mai mătăsos. De fapt, ele creează un strat de acoperire în loc să-ți hidrateze părul. Șampoanele naturale sau organice nu fac deloc spumă. Chiar și așa, curăță și hidratează părul poate chiar mai bine decât cele comerciale.

5) Balsamul

În cazul măștilor, cu cât stai mai mult cu produsul pe păr, cu atât va fi acesta mai benefic. În schimb, acest lucru nu se aplică și la balsam. Pentru fiecare tip de balsam este indicat pe etichetă timpul optim de stat pe păr. În mare parte, el nu depășește 10 minute, așa că nu trebuie să pierzi prea mult timp cu acest pas.

6) Uscarea părului

Uscarea, ultima etapă pentru îngrijirea corectă a părului, este și ea foarte importantă. Evită prosopul. Dacă îți prinzi părul într-un turban, firele de păr de la nivelul tâmplei se vor încorda. Asta va duce la căderea părului. În plus, nu freca părul ud cu prosopul ca să-l usuci. Părul ud este extrem de delicat. Dacă, totuși, dorești neapărat să folosești un prosop, tapotează-l cu grijă și evită mișcările de răsucire.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: