Redactia.ro
Home » Stil de viață » Îngrijirea părului. Ce efect are bicarbonatul de sodiu asupra părului

Îngrijirea părului. Ce efect are bicarbonatul de sodiu asupra părului

Efectele bicarbonatului de sodiu asupra părului

Bicarbonatul de sodiu este, cu siguranță, unul dintre cele mai folosite ingrediente din bucătărie care este folosit des în tratamentele cosmetice. Acesta este bun pentru tenul tău, dar și pentru păr. Iată cum îl poți folosi pentru a avea parte de un răsfăț la tine acasă!

Brandurile obișnuite de șampon pot conține chimicale, care cu siguranță nu îi fac bine părului tău, așa că dacă vei trece la folosirea bicarbonatului de sodiu părul tău îți va mulțumi.

Cum să folosești bicarbonatul de sodiu ca să îți îngrijești părul

Cel mai simplu tratament pe care îl poți face pentru părul tău este un șampon care are la bază acest ingredient-minune din bucătăria ta. Într-un recipient, pune trei părți de apă și o parte de bicarbonat de sodiu, iar apoi agită recipientul. Dacă ai părul mai lung, poți ajusta rețeta pentru acest șampon și poți folosi două sau chiar trei linguri de produs.

Apoi, când intri la duș, aplică tratamentul pe scalp, iar apoi cât mai puțin pe lungime. Masează încet cu buricele degetelor amestecul pentur a-ți curăța părul, așa cum ai face, de altfel, cu un șampon obișnuit, din comerț. Folosește apă din belșug atunci când te clătești, pentru că nu vrei să își rămână în păr reziduuri care să îngreuneze firul de păr.

Apoi, te mai poți clăti cu oțet, pentru că acesta lasă părul mătăsos și strălucitor. De asemenea, clătește bine pentru a nu rămâne cu mirosul stingent de oțet în păr.

Cum ai grijă de părul tău folosind bicarbonatul de sodiu

Tot pentru părul tău, poți face un tonic care are ca principal ingredient bicarbonatul de sodiu. Ai nevoie de doar câteva ingredinte, pe care sigur le ai deja acasă. Astfel, îți trebuie o linguriță de bicarbonat de sodiu, patru linguri de oțet de mere, 100 de ml de apă și o sticlă cu pulverizator. Amestecă toate ingredientele în sticlă și apoi îl poți aplica pe păr, de două ori pe zi.

Acest tonic este bun pentru că echilibrează producția naturală de sebum și previne apariția mătreții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: