Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru români! Ce se întâmplă de la 1 august în România

Vești bune pentru români! Ce se întâmplă de la 1 august în România

Vești bune pentru români! Ce se întâmplă de la 1 august în România

Românii au primit vești bune! Oficialii au anunțat că virusul Covid-19 începe să piardă teren în țara noastră, iar cazurile de infectare cu noul coronavirus fiind în scădere. 

Ce se întâmplă de la 1 august în România

Florin Cîțu a făcut un anunț de utimă oră despre relaxarea măsurilor începând de la data de 1 iunie. În primul rând, premierul României a declarat că românii vaccinați nu vor fi nevoiți să mai poarte masca de protecție pe plajă.

De asemenea, premierul României susține că restaurantele vor funcționa la o capacitate de 100% cu persoane vaccinate anti-COVID-19. Mai mult decât atât, putem să vorbim și despre evenimente private care pot fi deschide doar cu persoane deja vaccinate.

”În primul rând sunt câteva lucruri pe care cu toţii le aşteptăm pentru sezonul estival: este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie, etc… Dar putem să vorbim şi de facilităţi pentru persoanele vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante care pot să ajungă, la interior, cu capacitate 100% cu persoane vaccinate sau hoteluri pe litoral cu capacitate 100% persoane vaccinate. Sunt lucruri la care ne uităm, putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate, şi aşa mai departe”, a declarat Florin Cîţu.

Cât despre renunțarea la masca de protecție, Florin Cîțu a precizat că se așteaptă data de 1 august. În funcție de rata de vaccinare din următoarele două luni se va lua o decizie cu privire la purtarea sau la renunțarea măștii de protecție în viitorul apropiat.

”Așteptăm data de 1 august. Ne uităm și la Israel, acolo au renunțat la mască abia după ce au atins o rată de vaccinare de 60%”, a mai spus premierul României.

Se deschid sălile de spectacole și restaurantele la interior

Restricțiile din București s-au relaxat, începând de luni, ora 00:00. Oficialii Capitalei s-au reunit, în prima zi de Paști, și au decis acest lucru, după ce incidența a coborât, de trei zile, sub 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Printre restricțiile care vor fi anulate, odată cu scăderea ratei de infectare, sunt cele referitoare la sălile de spectacol și restaurantele la interior. Concret, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis ca sălile de spectacole și restaurantele la interior să fie deschise la capacitate de 30%, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica. De altfel, se vor putea organiza evenimente în aer liber cu maxim 300 de persoane.

Restaurantele, magazinele și sălile de spectacole vor funcționa până la ora 21.00. Însă, carantina de noapte rămâne valabilă, dar nu după ora 20:00, așa cum era până de curând, ci după ora 22:00.

”Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial (…) Fiecare se poate organiza de luni în colo să deschidă sălile de spectacol şi restaurantele la interior şi doar în proporţie de 30%”, a spus prefectul Capitalei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: