Redactia.ro
Home » Știri » Alarmă falsă de incendiu la spitalul „Marie Curie” din Capitală. Autoritățile au activat Planul Roșu

Alarmă falsă de incendiu la spitalul „Marie Curie” din Capitală. Autoritățile au activat Planul Roșu

GALERIE FOTO (2) Alarmă falsă de incendiu la spitalul Marie Curie din Capitală.

Alarmă falsă de incendiu la spitalul „Marie Curie” din Capitală. Marți seara, autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție pentru incendiu la Spitalul Marie Curie din București, după ce un bărbat a sunat la 112 și spus că iese fum din unitatea medicală. Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că este vorba despre o alarmă falsă.

Alarmă falsă de incendiu la spitalul „Marie Curie” din Capitală. Autoritățile au activat Planul Roșu

Alarmă falsă de incendiu la spitalul „Marie Curie” din Capitală.Marți seara, un bărbat a sunat la 112 pentru a alerta că iese fum din spitalul Budimex din Capitală. La scurt timp, mai multe speciale au fost trimise la fața locului, dar pompierii au stabilit că este vorba despre o alarmă falsă. Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență au anunțat că marți, la ora 21.54, a fost activat Planul Roșu de Intervenție în urma apelului. După ce echipajele au ajuns la fața locului, acestea au constatat că nu are loc niciun incendiu, fumul fiind rezultat în urma unei acțiuni de deratizare în cadrul spitalului.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat, iar echipajele de pompieri au fost retrase în mod progresiv. Conform IGSU, la misiune au participat cel puțin 10 echipaje. „Ca urmare a unui apel la 112, care anunța un incendiu la Spitalul BUDIMEX din Capitală, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la ora 21.54 a fost activat Planul Roșu de Intervenție”, a informat Departamentul pentru Situații de Urgență.

Peste 10 echipaje de pompieri au plecat in misiune

Mai multe incendii au avut loc în spitalele românești

În ultimii ani, au avut loc o mai multe incendii în spitalele din țară. La începutul acestui an, mai exact pe 29 ianuarie, a avut loc un incendiu devastator la un pavilion al Spitalului „Matei Balş” din Capitală. A fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar în clădire erau aproximativ 100 de persoane. Mai mult de zece persoane și-au pierdut viața.

Cel mai grav incident de acest gen a avut loc la 16 august 2020 la secția de Reanimare a maternității Giulești din Capitală. Trei bebeluși au născut în seara zilei tragediei. Opt nou-născuți au fost transportați la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar patru dintre aceștia au avut arsuri pe 50% din suprafața corpului. Ulterior, cinci bebeluși au murit din cauza incendiului. Un scurtcircuit produs la priza la care era conectat aparatul de aer condiționat a declanșat tragedia. Pentru că nu se afla niciun adult în încăpere,și nu a avut cine să alerteze autoritățile. Fostul manager Bogdan Marinescu a primit șase luni de închisoare cu suspendare, iar șeful Secției neonatologie, medicul Adrian Ioan Toma, a fost achitat pentru infracțiunea de neglijență în serviciu. Despăgubirile care trebuie plătite familiilor bebelușilor morți sau răniți în incendiu totalizează peste patru milioane de euro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: