Redactia.ro
Home » Știri » Noua Lege a Educației. 2.500 de oameni pot fi dați afară

Noua Lege a Educației. 2.500 de oameni pot fi dați afară

Noua Lege a Educației. 2.500 de oameni pot fi dați afară

Noua lege a Educației poate duce la concedieri în în sistemul de învățământ din România. Articolul 66 reglementează organizarea sistemului educațional prin care se reduce numărul de ore pentru elevi. Acest lucru îi va afecta pe profesori, iar unii dintre ei vor fi nevoiți să comaseze anumite cursuri.

Noua Lege a Educației. 2.500 de oameni pot fi dați afară

Conform modificărilor articolului 66 din legea educației, numărul maxim de ore pentru elevi se reduce. În sistemul primar, numărul maxim de ore prevăzut conform modificările este de patru ore pe zi, iar pentru gimnaziu 5 ore pe zi.

În acest fel, nu se poate depăși numărul de 20 de ore săptămânal la clasele I-IV și 25 de ore la clasele V-VIII. Deși este o modificare bună pentru elevi, pentru profesori lucrurile stau altfel.

Vor exista ore care nu vor dispărea, ci vor fi reintegrate în orarul elevilor. Această modificare dă peste cap organizarea fiecărei școli, de asemenea și programa școlară.

Veste bună pentru elevii din România

Deocamdată nu se știe la ce anume se va renunță și care sunt materiile pe care se va pune mai mult accent. Orele de limba română, matematică, istorie sau o limbă străină, se vor reduce.

Modificarea numărului de ore din planurile cadru va afecta aproximativ 25.000 de cadre didactice, dar şi pe elevi . (…) Această măsură, poate fi utilă sistemului de învăţămât numai dacă va fi însoţită de alte măsuri absolut obligatorii. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că, după promulgarea acestei legi de către Preşedintele României, trebuie emisă o Ordonanţă de Urgenţă prin care să fie prorogat termenul de aplicare al acestei legi până când vor putea fi luate acele măsuri suplimentare obligatorii. În caz contrar, avertizăm că există riscul major de declanşare a unui conflict de amploare în învăţământul preuniversitar”, transmit sindicaliștii din învățământ.

Citeste si:Reacția unui copil care și-a văzut părinții pentru prima oară! VIDEO

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini