Redactia.ro
Home » ROMANIA TV » Alimente considerate periculoase pentru organismul uman

Alimente considerate periculoase pentru organismul uman

GALERIE FOTO (2)

Varietatea de la raft te face să îndrepți și către produse la care nu te-ai fi gândit. Mare atenție, însă! Există unele alimente considerate periculoase pentru organismul uman. Vorbim despre pateu fără ficat și brânză din arome, dar și alte astfel de produse de-a dreptul nocive.

Alimente considerate periculoase pentru organismul uman

Potrivit newsalert.ro, unele produse care înlocuiesc materia primă – carnea – conțin produse periculoase. Vorbim despre acele alimente în a căror componență se găsesc peste 12 E-uri. Cum ar fi crenvurștii vegetali, pateurile și salamul din soia, iar lista poate continua.

Asta pentru că cele enumerate mai sus conțin chimicale menite să înlocuiască materia primă – carnea. La o simplă citire a etichetei veți găsi ingrediente precum arome, stabilizatori, emulgatori, agenți de îngroșare, coloranți, alergeni și chiar reziduuri de pesticide, îngrășăminte, anti-dăunători și alte chimicale periculoase.

Consumatorii acestor produse sunt amenintati de foarte multe boli: fosfatii impiedica fixarea calciului in oase, copii isi inceteaza cresterea, cresc numarul persoanelor cu osteoporoza, cresc obezitatea, gumele pentru omogenizare nu pot fi digerate de tubul digestiv decat in 10 ani, apar gastrite, ulcere, si cea mai urata forma de cancer: cel colono-rectal.

Alimente periculoase pentru organism

Pateul de ficat… fără ficat. Sunt o mulțime de produse la raft, care nu au, însă, în componența lor ficatul. În prezent, s-a ajuns la o componență de 15-25 % ficat de porc într-o conservă de ficat de porc. Cu ce se completează componența? Fîină albă de grâu, proteină vegetală din soia, amidon de porumb, apa, sare iodată, zahăr, carmin (colorant), gluten (agent alergen), nitrit de sodiu (E-250) pe post de conservant (potential cancerigen), E-uri pentru colorare din belsug, potentiatori de gust si mai multe tipuri de substante conservante deodata.

Salamurile, mezelurile, carnatii, crenvurstii, pateurile si in general toate preparatele din carne sunt un conglomerat de ingrediente nesanatoase. Carnea este în cantități infime în aceste produse, restul fiind completat cu doi dintre cei mai periculoși aditivi alimentari: nitritul de sodiu (E-250), care este cancerigen, și glutamatul monosodic (E-621), care poate declanșa Alzheimer, Parkinson și Huntington.

Crenvursti de pui. Contine 40% carne scoasa mecanic, 60% apa si slanina. 10 kg de crenvursti contin 4 kg de piept de pui. Carnea scoasa mecanic de pe oase este macinata fin, impreuna cu slanina, piele de pui, apoi totul se combina cu apa, condimente, amidon si soia. in final se coloreaza cu carmin si se formeaza crenvurstii, ambalati in membrane, care se fierb si se afuma inainte de a fi plasati in pungi de plastic, pentru vanzare.

Cascaval fara branza

Produsul este facut pe baza de uleiuri vegetale si cazeina. Se mai numeste si „specialitate cu aroma de edam”.Ingrediente: apa, uleiuri vegetale 28%, cazeina 10%, sare de mare, emulgatori: difosfati de sodiu si citrati de sodiu, aroma edam, conservant: acid ascorbic, gelifiant: caragenan, colorant: beta caroten.
Produsul nu are nimic comun cu nici un fel de branza. Contine cazeina, extrasa din laptele de vaca sau de oaie si un amestec apa, uleiuri vegetale, sare de mare, emulgatori conservant, gelifiant si colorant, mixate la nivel industrial si condimentate cu o suspecta „aroma edam”, care nu are nici o legatura cu branza Edam, un produs tipic olandez. Este recomandat pentru sandwich-uri, salate si pizza.

Citește și Era celebră în România în anii 2000, dar acum nimeni nu o mai recunoaște

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini