Iată de ce să bem cafeaua cu ulei de cocos! Milioane de oameni din întreaga lume depind de o ceașcă de cafea de dimineață pentru a-și începe ziua, iar această practică este inedită!
Cafeaua nu este doar o sursă excelentă de cofeină care oferă un impuls convenabil de energie, ci are și mulți antioxidanți și nutrienți benefici. O tendință recentă este de a adăuga ulei de nucă de cocos în cafea pentru a profita și de beneficiile pentru sănătate ale acestei grăsimi populare. Astfel vă vom spune de ce ar trebui să bem cafeaua cu ulei de cocos!
De ce să bem cafeaua cu ulei de cocos
Uleiul de nucă de cocos te poate ajuta să rămâi în cetoză. Acesta a devenit din ce în ce mai popular în rândul persoanelor care urmează dieta ketogenică bogată în grăsimi și cu foarte puțini carbohidrați.
Adăugarea acestuia în cafea vă poate ajuta să atingeți sau să vă mențineți cetoza, o stare metabolică în care organismul dumneavoastră folosește cetonele (molecule produse în urma descompunerii grăsimilor), drept combustibil în locul glucozei, un tip de zahăr.
Menținerea cetozei într-o dietă ketogenică a fost legată de beneficii pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate, un control îmbunătățit al zahărului din sânge și reducerea factorilor de risc pentru boli de inimă.
Uleiul de nucă de cocos este încărcat cu grăsimi numite trigliceride cu lanț mediu (prescurtare – MCT).
În comparație cu alte grăsimi, MCT-urile sunt absorbite rapid și livrate imediat ficatului dumneavoastră. Aici, ele sunt fie folosite ca sursă de energie, fie transformate în corpuri cetonice. uleiurile care conțin trigliceride cu lanț mediu sunt mai ușor de transformat în cetone decât trigliceridele cu lanț lung, un alt tip de grăsime care se găsește în alimente.
Uleiului de cocos în cafeaua de zi cu zi ne poate îmbunătăți sănătatea
Tot uleiul de cocos în cafea are rolul de a ne îmbunătăți nivelul de energie. Cafeaua conține cofeină, care vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin obosit, iar uleiul de nucă de cocos împachetează trigliceridele cu lanț mediu care sunt transportate direct la ficat și pot acționa și ele ca o sursă rapidă de energie.
Acesta ne poate ajuta și la menținerea regulată a intestinelor. trigliceridele cu lanț mediu din uleiul de cocos și compușii cafelei, cum ar fi cofeina și acizii clorogeni, pot ajuta la stimularea intestinelor și la menținerea sănătății sistemului digestiv.
Deasemenea, ueiul de cocos ne poate ajuta la creșterea colesterolului HDL (bun). Mai multe studii au constatat că uleiul de nucă de cocos poate crește nivelul de colesterol HDL, care ne protejează împotriva bolilor de inimă.
Cât ulei de cocos punem în cafea
Dacă vrei să încerci uleiul de cocos în ceașca ta de cafea, începe cu puțin, adăugând 1 lingură (14 grame) și amestecând bine pentru a te asigura că uleiul se încorporează bine.
Unele persoane preferă să amestece uleiul cu cafea într-un blender pentru a obține o băutură delicioasă în stil tropical.
În cele din urmă, puteți ajunge până la 2 linguri (28 de grame) de ulei de nucă de cocos, dacă doriți să vă măriți aportul de grăsimi. Acest lucru poate fi cel mai potrivit pentru cei care încearcă să ajungă și să mențină cetoza.
În plus, 2 linguri (28 de grame) sunt suficiente pentru a profita de beneficiile pentru sănătate ale acestei grăsimi gustoase și sănătoase
Sursa foto: onnit.com