Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirusul a fost mai blând în România. Explicațiile medicului Olga Simionescu

Coronavirusul a fost mai blând în România. Explicațiile medicului Olga Simionescu

Coronavirusul a fost mai blând în România. Explicațiile medicului Olga Simionescu

România nu a fost la fel de afectată precum alte state europene de pandemia de coronavirus, așa că specialiștii au formulat diverse teorii care să ofere o explicație. Printre aceștia se află Olga Simionescu, care are trei teorii despre motivul pentru care estul continentului nu a fost lovit cu aceeași forță de coronavirus precum vestul.

De ce coronavirusul este mai blând cu românii

Una dintre teorii este numită teoria cultă. Aceasta are la bază vaccinul BCG, împotriva tuberculozei. Totuși, medicul Olga Simionescu atrage atenție că efectul vaccinului nu ține mai mult de câțiva ani, așa că nu este o teorie sustenabilă.

Teoria cultă a văzut aceste diferenţe prin fapul că estul Europei este vaccinat bcg. Această vaccinare împotriva tuberculozei se ştie că nu ţine mai mult de câţiva ani, mai mult de zece ani maximum şi consider că nu este o explicaţie foarte bună”, a spus Prof. Dr. Olga Simionescu, potrivit Mediafax.

Mutațiile genetice

O altă teorie este cea a mutațiilor genetice, despre care medicul spune că este posibilă, dar atrage atenția că nu este nimic sigur, această abordare fiind încă studiată.

Vă amintiţi despre lucrarea intens dezbătută a primilor chinezi care au făcut serotipurile L şi S, acea abordare simplistă. Dar ei înşişi au recunoscut în Wuhan existenţa a două categorii principale de pacienţi: pacienţi care evoluau agresiv şi pacienţi care evoluau foarte puţin agresiv. Alţii au spus: e totuşi un virus cu ARN şi la fiecare pasaj face 6 mutaţii şi ar putea să existe explicaţii pentru serotipuri cu comportament diferit. Totul este încă în studiu”, a comentat specialistul.

Gena dacică

Medicul a vorbit și despre așa-zisa genă dacică, pe care urmașii acestui popar o au și care i-ar face mai puternici în fața virusurilor. Totuși, Olga Simionescu a explicat că ea crede că în România și, de altfel, în toate țările din estul Europei există un serotip blând al coronavirusului.

A existat şi aşa numita – denumită de noi, ironic – genă dacică. S-a mai vorbit despre faptul că locuitorii aşa-zisului bloc estic sau sovietic sunt disciplinaţi, că toată lumea a stat în casă, în izolare. În care dintre variante aţi dori să credeţi? Eu am crezut de la început că noi avem un seroptip blând, asta este părerea mea personală”, a conchis Olga Simionescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: