Redactia.ro
Home » Stil de viață » Clătite americane cu blat pufos. Sunt atât de dulci încât poți să le mănânci și goale

Clătite americane cu blat pufos. Sunt atât de dulci încât poți să le mănânci și goale

Clătite americane cu blat pufos. Sunt atât de dulci încât poți să le mânânci și goale

Cine poate refuza o porție de clătite americane cu blat pufos? Ei bine, dacă ești în căutarea unei rețete rapide, ușoare și cu puține ingrediente, atunci acest articol este pentru tine. Aici găsești rețeta celor mai dulci clătite, pe care le poți mânca și goale.

Ingrediente clătite americane cu blat pufos

Pentru această rețetă ai nevoie de: 500 ml lapte bătut ori iaurt (cât mai gras, dacă se poate), 300 g făină albă, 60 de grame unt topit, 2 ouă, 2 linguri de zahăr (alb ori brun), 2 lingurițe rase praf de copt, 1 linguriță rasă bicarbonat, o esență de vanilie și puțină sare.

Mod de preparare cele mai dulci clătite americane

Pentru a obține cele mai pufoase clătite vom începe prin a amesteca mai întâi toate ingredientele solide. Așadar, vom pune într-un bol încăpător făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare. Totul se va amesteca cu ajutorul unui tel pentru a se incorpora toate ingredientele. În acest mod, se va aera și făina și se vor obține acele clătite pufoase.

Într-un alt bol, vom amesteca iaurtul sau laptele bătut cu ouăle și untul topit. Le vom amesteca până toate cele trei ingrediente se vor incorpora perfect. Următorul pas constă în amestecarea ingredientelor solide cu cele lichide. Vom amesteca bine totul cu un tel, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.

Pentru a prăji clătitele americane avem nevoie de o tigaie încinsă, pe care se pune puțin ulei, cu ajutorul unei pensule. Cu un polonic se va pune o parte din aluat, cât să formeze o clătită mică. Se poate nivela cu o lingură, pentru a se forma o clătită uniformă. Când se formează bule mici, se poate întoarce, căci asta înseamnă că s-a copt suficient. Rețeta video o puteți găsi aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini