Redactia.ro
Home » Stil de viață » Au găsit îngropată o oală veche, plină de semințe. Când au văzut ce a răsărit, s-au uimit

Au găsit îngropată o oală veche, plină de semințe. Când au văzut ce a răsărit, s-au uimit

GALERIE FOTO (4) oala veche dezgropata

Într-una dintre săpăturilor lor, niște arheologi dintr-o rezervație din Wisconsin au dat de un obiect care se asemăna cu o oală. După ore-ntregi de săpături în jurul ei, specialiștii au descoperit ce era de fapt și ce conținea.

Au găsit îngropată o oală veche. Ce conținea

Niște arheologi au făcut săpături într-o rezervație din Wisconsin și au găsit îngropată o oală de mici dimensiuni. Potrivit primelor estimări, oala era veche de aproape 800 de ani și era destul de valoroasă în sine, ca artefact, însă ce au găsit înăutru au transformat-o într-o adevărată comoară.

Oala de mici dimensiuni, găsită în Rezervația Menominee din Wisconsin, reprezenta modalitatea de a se depozita semințele ce urmau să fie plantate într-un anotimp viitor. Căci da, înăutru, arheologii au găsit foarte multe semințe.

Ce a răsărit din semințele găsite?

Un grup de studenți din Winnipeg au încercat să planteze o parte din semințe și, spre surprinderea lor, planta s-a prins. Toți, însă, au fost uimiți să vadă ce a răsărit din acele semințe.

Aparent, era vorba despre niște dovleci. Și nu oricare, ci o specie dispărută cu secole în urmă. Denumit „gete-okosomin”, tipul acesta de dovleac era unul folosit de o civilizație dispărută în urmă cu mai multe sute de ani.

Din fericire, acum, semințele acestui dovleac au fost salvate de către specialiști și vor fi refolosite pe viitor. Mulți se uimesc, însă, la gândul că niște semințe stătute timp de 800 de ani în pământ încă mai dau roade după atâta timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: