Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este cea mai mică închisoare din lume. Unde se află penitenciarul inedit

Care este cea mai mică închisoare din lume. Unde se află penitenciarul inedit

GALERIE FOTO (2) Cea mai mică închisoare din lume

Cea mai mică închisoare din lume se află pe o insulă mică, numită Sark. Aceasta are o capacitate de doar doi deținuți și are mărimea unei garsoniere. Insula aparține Coroanei Britanice și este situată în Insulele Canalului.

Care este cea mai mică închisoare din lume

Cu siguranță deținuții care au încălcat legea și-ar fi dorit să nu fi făcut asta, atunci când văd în ce închisoare trebuie să își petreacă timpul stabilit de instanțele de judecată.

Poate să aibă doar deținuți în același timp și este, practic, o garsonieră destinată celor care încalcă legea. Penitenciarul funcționează chiar și astăzi, dar dacă este vorba de un infractor care a comis o abatere gravă, atunci acesta este transferat la o închisoare mai mare, de pe Insula Guernsey. De asemenea, acesta este cazul și dacă infracțiunea este una de lungă durată.

În închisoarea de pe Insula Sark, cea mai mică din întreaga lume, deținuții pot petrece doar două zile, iar apoi ei sunt transferați.

Cea mai mică închisoare
Cea mai mică închisoare

Cât de mică e cea mai mică închisoare

Clădirea închisorii are două camere, de 10 și 16 metri pătrați. Acestea sunt „dotate” cu câte un pat de lemn și o saltea subțirea. Holul care desparte cele două încăperi este de doar 90 de cm.

Penitenciarul a fost construit în 1856, iar de atunci este încă funcțional. Autoritățile nu au decis să construiască altă închisoare pentru că populația insulei Sark este de doar 600 de oameni, așa că nu a fost una dintre prioritățile comunității, mai ales că deținuții petrec aici, în general, doar două zile.

Mai mult decât atât, polițiștii de aici sunt voluntari, neplătiți și patrulează din propria lor dorință de a face bine și de a proteja comunitatea.

Infracțiunile de pe Insula Sark sunt rar, așa că de aceea nu este nevoie de o poliție locală. Voluntarii sunt aleși pentru un an de zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: