Redactia.ro
Home » Știri » OMS: Restricțiile trebuie introduse sau ridicate în funcție de situația fiecărui stat. România se află pe lista țărilor care provoacă îngrijorare

OMS: Restricțiile trebuie introduse sau ridicate în funcție de situația fiecărui stat. România se află pe lista țărilor care provoacă îngrijorare

Instituirea stării de alertă este incertă. Weekend lipsit de restricții pentru toți românii

OMS și-a exprimat îngrijorarea din cauza înmulțirii numărului de cazuri de coronavirus în unele țări europene.

Biroul pentru Europa al OMS a îndemnat la precauție și la evaluarea atentă a situației în ceea ce privește ridicarea restricțiilor sau impunerea acestora.

OMS nu a menționat țările care au probleme în legătură cu numărul de cazuri, dar a publicat graficul prin care monitorizează online situația.

Numărul de cazuri din Europa variază de la țară la țară

Kârgâzstanul este statul cel mai grav afectat și are o tendință puternică de creștere a cazurilor. În acest stat s-au înregistrat 335 ce cazuri noi la 100.000 de locuitori.

Urmează Israelul cu 256 de cazuri, Muntenegru cu 207 cazuri, Luxemburg cu 196, Bosnia cu 98, Serbia are 71, România are 52, iar Bulgaria a înregistrat 46 de noi îmbolnăviri.

Este îmbucurător că în alte state numărul de cazuri este în scădere. În Armenia sunt 197 de cazuri la 100.000 de mii de locuitori, în Kazahstan 128, Moldova are 82 de cazuri, Rusia 60 și Suedia 46.

OMS susține că apariția noilor cazuri de COVID-19 după ce s-au luat măsurile de relaxare, reprezintă un motiv de îngrijorare.

De asemenea, situația trebuie ținută sub control în permanență prin precauție și respectarea regulilor.

Dacă numărul de cazuri va crește, trebuie să fie luate măsuri de protecție pentru toți cetățenii.

Se pot reintroduce măsuri punctuale, precum stări de urgență sau carantină, pentru a reduce contactul oamenilor din diferite locuri.

Trebuie să rămânem vigilenți și să ridicăm restricțiile cu atenție. Acolo unde apar noi focare, acestea trebuie ținute sub control cu intervenții rapide și punctuale, mai ales prin detectarea rapidă a cazurilor, izolare, trasare și carantină. Dacă situația o cere, poate fi necesară reintroducerea de măsuri mai stricte și punctuale, cu angajarea totală a populațiilor.”

Conform OMS Europa, numărul de cazuri rămâne constant la 20.000 de îmbolnăviri pe zi la nivel european, din data de 20 mai. De asemenea, acest număr este de două ori mai mic decât cel înregistrat în vârfurile de la începutul lunii aprilie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: