Desertul este, cu siguranță, preferatul tuturor atunci când vine vorba de masă. Totuși, ceea ce mulți nu știu este că o rețetă dulce poate fi realizată mai simplu decât s-ar gândi! Nu renunța la a face prăjituri în casă, pentru că acestea sunt cea mai bună variantă pentru tine și pentru familia ta, în comerț sigur nu găsești aceleași ingrediente naturale pe care le folosești tu.
Rețetă de desert pentru ocazii deosebite
Dacă ești în căutarea unei rețete, care să nu fie prea complicată, dar nici cu ingrediente prea multe sau scumpe, atunci aceasta este rețeta pe care o cauți. Poți urma aceste indicații pentru a face o delicioasă prăjitură tăvălită.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitura tăvălită
Pentru blat îți trebuie:
300 g zahăr
50 ml ulei
o lingură miere
2 pliculeţe amoniac
o lingură oțet
250 ml apă
500 g făină
un pliculeț zahăr vanilat
coajă de lămâie
un plic nuca de cocoș
Ingrediente pentru glazură
300 g zahăr
150 ml ulei
5 linguri apă
3 linguri cacao
3 lingurițe esență rom
Cum se face prăjitura tăvălită prin nucă de cocos
Rețeta este una extrem de simpă. Pentru început, trebuie să punem într-un vas puțină făină. Aceasta trebuie amestecată cu amoniacul ce trebuie stins în prealabil cu oțet. Adăugăm apoi zahărul, apa, mierea și coaja de lămâie. Punem și făina și amestecăm foarte bine totul și la final compoziția ar trebui să arate ca o smântână groasă.
Turnăm aluatul într-o tavă ce trebuie tapetată cu hârtie de copt. Blatul nostru se dă la cuptor pentru 35 sau chiar 40 de minute. Pentru a fi siguri că este gata, putem să facem testul cu scobitoarea.
Cât timp blatul se răcește, ne putem apuca de glazura de ciocolată. Punem pe foc apa, ulei și zahăr, iar când acestea au dat în clocot, punem cacao și rom. În acest moment, trebuie să avem grijă să nu se formeze cocoloașe. Tăiem blatul în pătrățele și le dăm prin glazură, iar apoi prin nuca de cocos.