Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus rezistă pe carnea înghețată și pește până la 21 de zile – studiu

Coronavirus rezistă pe carnea înghețată și pește până la 21 de zile – studiu

Potrivit unui studiu realizat în Singapore pe somon, pui și porc din supermerket, coronavirusul rezistă până la trei săptămâni. Carnea a fost feliată și i s-a adăugat un eșantion de virus, apoi a fost înghețată la o temperatură între minus 4 și minus 20 de grade. După 21 de zile, cercetătorii au constatat că virusul era încă prezent pe carne și pește, notează The Telegraph.

Oamenii de știință se tem că importurile alimentelor contaminate pot provoca focare

Piața alimentară internațională este masivă și ne putem aștepta în orice moment la evenimente neașteptate.”, anunță autorii studiului.

 

Angajații ar trebui verificați periodic

 

Prof. James Wood, șeful departamentului de medicină veterinară de la Universitatea din Cambridge, a declarat pentru The Sunday Telegraph: „Autorii studiului discută, foarte sensibil, că este important ca lucrătorii unei fabrici să fie încurajați să nu meargă la muncă atunci când sunt simptomatici sau în contact cu Cazuri COVID-19.”

O fabrică de procesare a cărnii de porc a fost închisă săptămâna aceasta după ce un „focar de coronavirus a fost descoperit în rândul a 35 de lucrători.

 

OMS anunță că virusul nu se transmite prin alimente

„Nu credem că noul coronavirus se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 (eşantioane) pozitive”, a declarat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, citată de AFP. Totuşi, „ştim că virusul poate rămâne o vreme pe suprafeţe” şi „am dat indicaţii, împreună cu FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură), cu privire la normele de securitate şi muncă” în sectorul alimentar, a completat cercetătoarea OMS.

„Oamenii nu trebuie să se teamă nici în privința alimentelor, nici a ambalajelor alimentare sau a lanţului alimentar”, a subliniat la rândul său Michael Ryan, director pentru situaţii de urgenţă la OMS.

„Alimentaţia noastră în ceea ce priveşte COVID este sigură: nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului”, a adăugat Ryan, amintind de necesitatea respectării precauţiilor de utilizare cum sunt spălarea pe mâini sau procesarea alimentelor.

„Nu trebuie exacerbate astfel de informaţii, oamenii se tem deja destul de pandemie”, a conchis responsabilul OMS.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: