Redactia.ro
Home » Știri » Ce amendă iei dacă pui folii pe geamurile din față sau parbriz

Ce amendă iei dacă pui folii pe geamurile din față sau parbriz

Ce amendă iei dacă pui folii pe geamurile din față sau parbriz

Dacă te gândeai să îți pui folii pe parbriz, sau pe restul geamurilor, mai bine ai renunța la acest gând, pentru că riști o amendă uriașă dacă ești prins de Poliție. Renunță, așadar, la această dorință, pentru că altfel vei fi taxat dur.

Ce amenzi sunt date șoferilor care folosesc folii pe parbriz sau restul geamurilor

Un lucru pe care trebuie să îl știe șoferii este acela că pot folosi folia pentru geamurile autoturismului lor, dar acest lucru este complet interzis pentru parbriz. De asemenea, există o mulțime de reguli în ceea ce privește foliile pentru geamurile mașinii, pentru că nu orice fel de astfel de material este legal.

Codul Rutier specifică în mod clar ce putem folosi și ce nu, ce grad de întunecare poate avea folia și în ce condiții o putem pune, fără a primi, însă, vreo amendă.

Ce arată legislația din România privind montarea foliilor pe geamuri

Legislația din țara noastră în ceea ce privește montarea foliilor pe geamurile mașinii este foarte clară și este explicată în Codul Rutier.

Un lucru deosebit de important pe care trebuie să îl cunoască șoferii este că folia de protecție folosită trebuie să fie omologată de Registrul Auto Român, iar gradul ei de transperaneță nu trebuie să fie mai mare de 70%.

Dacă respectă aceste principii stabilite de lege, atunci foliile de protecțe solară pot fi montate peste tot, mai puțin pe parbriz.

Totodată, este recomandat să evităm să punem o astfel de folie și pe geamurile din față. După montaj, foliile nu trebuie să intervină în niciun fel asupra vizibilității au să pună în pericol capacitatea șoferului de a conduce așa cum trebuie.

Prețurile pentru foliile de protecție solară variază foarte mult, iar acestea încep de la 250 de lei și pot ajunge chiar și la 10.000 de lei.

Amenzile, însă, dacă se descoperă că foliile nu sunt omologate sunt mult mai mari. Sumele variazăde la 1.300 de lei până la 2.900 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: