Redactia.ro
Home » Știri » Nicolae Ceaușescu avea totul pus la punct. Ce plan avea liderul comunist până în anul 2000

Nicolae Ceaușescu avea totul pus la punct. Ce plan avea liderul comunist până în anul 2000

Nicolae Ceaușescu avea totul pus la punct

Nicolae Ceaușescu a fost și va fi un personaj al istoriei din România. După mai bine de 30 de ani de la moartea liderului comunist, informații secrete despre familia Ceaușescu continuă să iasă la iveală. Astfel, recent s-a aflat că Ceaușescu avea un plan ascuns pregătit până în anul 2000.

Nicolae Ceaușescu avea totul pus la punct. Ce plan avea liderul comunist până în anul 2000

Nicolae Ceaușescu se pare că avea planuri mari cu România. Acesta plănuia ca cetățenii români să numere până la 30 milioane de locuitori în anul 2000, aceasta fiind o ambiție pentru a crește numărul locuitorilor din România.

Acesta ar fi motivul pentru dictatorul a interzis avorturile, prin Decretul 770 din 1966, pentru a încuraja înmulțirea populației. „Vor fi luate măsuri corespunzătoare în vederea asigurării unui spor demografic normal, realizării unei proporţii juste de vârstă a populaţiei, menţinerii tinereţii poporului nostru. Se va aplica cu consecvenţă o politică de sporire a natalităţii, de ajutorare a copiilor şi familiilor cu mulţi copii, astfel încât în 1990 populaţia României să ajungă la cel puţin 25 de milioane de locuitori, iar în anul 2000 la circa 30 de milioane de locuitori”, spuneau cei din Partidul Comunist Român în anul 1974.

Divorțul era interzis

Mai mult, în perioada comunistă, divorțurile erau aproape interzise. Chiar dacă îți plăcea, sau nu, românii aveau voie să divorțeze numai în cazuri excepționale, iar aceste erau dacă unul dintre soți erau diagnosticat cu o boală psihică, sau dacă unul dintre soți îl abandona pe celălalt pentru emigrare.

În cazul în care exista infidelitate sau violență conjugală, statul obliga ca soții să se împace. Un proces de divorț presupunea taxe mari, peste venitul lunar al unui român de rând. Conform statisticilor, în 1967, în România au fost finalizat 48 de divorțuri din cele 25.000 înregistrate.

Potrivit unor surse, Ceaușescu îi obliga pe cei care erau necăsătoriți să plătească pentru faptul că este singur, iar această taxă era valabilă pentru orice bărbat, care avea între 25-50 de ani, și femei cu vârste între 20-45 de ani, care nu aveau niciun copil. Mai mult, cuplurile căsătorite fără copii trebuiau să plătească un impozit la stat de 10% lunar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: