Redactia.ro
Home » Coronavirus » În ce alimente se găseşte, de fapt, vitamina D. Medicii spun că ar lupta cu coronavirusul

În ce alimente se găseşte, de fapt, vitamina D. Medicii spun că ar lupta cu coronavirusul

Vitamina D

Vitamina D este esențială pentru funcționarea corectă a organismului, potrivit specialiștilor. Toți știm că putem lua această vitamină de la soare, dar în lunile de iarnă sau toamnă, când acesta apare mai rar pe cer, este destul de greu să mai procurăm vitamina de la el. Așadar, iată ce alimente putem consuma, în schimb, pentru a putea beneficia de vitamina D!

Ce alimente conțin vitamina D. Trebuie să le consumăm mai des

Iaurtul

Iaurtul este o sursă de vitamina D. Consumul de iaurt ajută și la îmbunătățirea duncționării sistemului imunitar, iar datorită probioticelor, bacteriile bune, ne putem bucura de o floră intestinală sănătoasă și o digestie echilibrată.

Brânza

Orice fel de brânză este o sursă excelentă pentru a obține vitamina D. Consumul regulat aduce și vitaminele A, K sau E.

Peștele gras

Este o sursă bună de a obține vitamina D. Peștele gras sau în conservă este ideal. Somonul este cel mai cunoscut din acești pești.

Carnea de porc

Dacă nu ești fan pește, iată că îți poți lua vitamina D și din carnea de porc. Aceasta trebuie să fie una slabă, fără grăsimi.

Ce beneficii are vitamina D. Sfatul specialiștilor

Vitamina D trebuie introdusă în dieta noastră, pentru că este esențială pentru menținerea sistemului osos, arată medicii.

“Recomand introducerea alimentelor bogate în vitamina D pentru o stare optimă de sănătate. Vitamina D este esenţială pentru buna funcţionare a sistemului osteoarticular şi este implicată în multiple procese metabolice. Aceasta este indispensabilă pentru absorbţia calciului în organism. Carenţa poate sta la baza unor forme severe de dezechilibru fosofocalcic, cu manifestări musculoscheletale importante”, a spus nutriţionistul Florin Ioan Bălănică.

Inclusiv documentele oficiale ale Ministerului sănătății despre vitamina D la adulți arată cât de importantă este, de fapt, această vitamină pentru corpul nostru. De exemplu, dacă cei mici nu au destulă vitamina D, pot suferi de rahitism.

„Vitamina D activă promovează absorbția calciului din intestin și menține concentrații serice adecvate de calciu și fosfat pentru a permite mineralizarea normală a osului și pentru a preveni tetanica hipocalcemică. Este, de asemenea, necesar pentru creșterea și remodelarea oaselor. În absența unor nivele adecvate de vitamina D, apar deformări osoase cu alterarea creșterii și dezvoltării scheletale la copii (rahitismul carențial) sau scaderea gradului de mineralizare osoasă cu dureri și fragilitatea acestora la adulți (osteomalacie). Prin creșterea reactivă a parathormonului endogen, deficitul de vitamină D duce la hiperparatiroidism secundar cu creșterea rezorbției osoase care contribuie la osteoporoză”, arată Ministerul Sănătății.

Vitamina D și coronavirusul

Mai multe studii de specialitate arată că pacienții care au contractat coronavirusul aveau o deficiență de vitamina D. Așadar, numeroase studii recomandă ca pentru prevenirea infecției cu COVID-19 să mărim aportul de vitamina D pe care îl avem. Totuși, trebuie menționat că toate aceste cercetări au oferit doar recomandări, și nu au avut un rezultat concret care să arate că vitamina D vindecă sau poate preveni în proporție mare infectarea cu noul coronavirus.

„Aceste studii sunt necesare pentru a defini cu precizie rolul suplimentelor cu această vitamină în viitoarele valuri de infecţii cu SARS-CoV-2”, au spus autorii unui astfel de studiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: