Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, dispus să se vaccineze public anti-covid, asemeni lui Arafat: ”Dacă ar ajuta, cu plăcere!”

Klaus Iohannis, dispus să se vaccineze public anti-covid, asemeni lui Arafat: ”Dacă ar ajuta, cu plăcere!”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că este și el dispus să se vaccineze anti-covid, în mod public, la o zi după ce Raed Arafat a spus același lucru. Asta, pentru a-i convinge pe români că vaccinul este unul eficient.

Klaus Iohannis, dispus să se vaccineze public anti-covid

La o zi după ce șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că este dispus să se vaccineze public anti-coronavirus, iată că și președintele Klaus Iohannis ar vrea să facă același lucru. Asta, pentru a-i convinge pe români că vaccinul ce urmează să vină în țară este unul sigur.

Klaus Iohannis a precizat că este pro vaccinare anti-coronavirus. „Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus șeful statului.

Raed Arafat, dispus să să vaccineze în mod public anti-covid

Potrivit unui studiu, în proporție de 40% dintre români nu s-ar vaccina anti-coronavirus. Raed Arafat crede că vaccinul este unul sigur, drept urmare, a declarat, marți, că s-ar lăsa vaccinat în mod public pentru a demonstra că lucrurile nu stau așa cum se vehiculează.

”Vorbim de primul trimestrul al anului viitor, atunci se va începe vaccinarea. Când va veni vaccinul, va fi anunțat, imediat ce datele se vor stabili. Dar oamenii sunt supuși unui bombardament de informații, multe dintre ele nevalidate, iar la acest moment, prin puterea exemplului, putem arăta populației că trebuie să ne vaccinăm. Dacă asta este un mod de a convinge o mică parte de oameni, atunci nu doar eu, ci și alții ar trebui să o facă. Da, am încredere în vaccin și da mă voi vaccina la vedere, dacă trebuie. Sunt vaccinuri care sunt așteptate la nivel mondial. Toate țările membre UE vor primi același vaccin ca România”, a spus Raed Arafat într-un interviu la Antena 1.

Iar pentru ca vaccinul anti-coronavirus să dea roade, Raed Araft crede că ar trebui să se vaccineze 60-70% din populația țării pentru oamenii să prevină infectarea.

”În mod normal ar trebui să se ajungă la 60-70% din populație să se vaccineze, ca să întrerupem acest cerc vicios. Atunci riscul de transmitere scade semnificativ și protejăm și persoanele care nu se vaccinează. Noi sperăm că oamenii să se convingă! Campania va fi transparentă, colegii vor explica de ce se face și ce se face. Oamenii trebuie să înțeleagă că așa oprim pandemia. Fiecare țară trebuie să ajungă la un număr de vaccinați ca să scăpăm de pandemie la nivel mondial”, a concluzionat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

România, pregătită de vaccinare anti-covid, în primăvară

În primăvara lui 2021, în România va începe o vaccinare etapizată. Prioritare vor fi cadrele medicale și bolnavii severi de coronavirus. Se vor face vaccinări la locul de muncă și chiar și în mașină, spune Klaus Iohannis.

”Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație.

Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, Ministerul Apărării fiind cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile”, a explicat șeful statului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: