Redactia.ro
Home » Știri » Președintele României, mesaj pentru cei care nu vor să se vaccineze. Klaus Iohannis a dat un răspuns clar!

Președintele României, mesaj pentru cei care nu vor să se vaccineze. Klaus Iohannis a dat un răspuns clar!

Președintele României, mesaj pentru cei care nu vor să se vaccineze

Președintele României, mesaj pentru cei care nu vor să se vaccineze. Klaus Iohannis a vorbit joi despre vaccinarea anti-COVID19 și le-a transmis un mesaj românilor care refuză să se imunizeze. Șeful statului a menționat că economia țării depinde de campania de vaccinare.

Președintele României, mesaj pentru cei care nu vor să se vaccineze. Klaus Iohannis a dat un răspuns clar!

Președintele României, mesaj pentru cei care nu vor să se vaccineze. Șeful statului a vorbit joi, 28 ianuarie după recepția de anul nou a Camerei de Comerț, despre vaccinarea anti-COVID19, dar și despre românii care refuză să se imunizeze. Klaus Iohannis a declarat că prognozele prezintă faptul că în prezent, economia a crescut pentru 2021 de 4.3%, susținând că aceasta depinde de campania de vaccinare.

„Anul 2020 a stat sub semnul pandemiei. 2021 a debutat cu semne bune pentru România și pentru comunitatea economică. Prognozele arată o creștre a economiei cu 4,3% în acest an, o cifră bună având în vedere contextul. Ne confruntăm totuși cu probleme.E esențial susținerea creșterii competitivității, cu accent pe creșterea exporturilor. Trebuie să fim conștienți că ritmul va fi influențat de vaccinare. România se află la început de drum”, a spus Klaus Iohannis.

Totodată, președintele României a dat un semnal foarte clar pentru noul Guvern. Acesta a spus că preocupările Guvernului și ale Parlamentului trebuie să vizeze reformarea unor sectoare precum Sănătatea, Transporturile, Educația dar și interacțiunea dintre stat și cetățean.

România se află la începutul unui drum, un drum al reformelor importante în marile sisteme publice, al investiţiilor şi al accesării fondurilor europene. Preocupările actuale ale Guvernului şi ale Parlamentului pentru reforme şi investiţii trebuie transpuse cât mai curând în propuneri concrete, care să vizeze reformarea unor sectoare cheie, în domenii precum Sănătatea, Educaţia, Transporturile, dar şi în planul interacţiunii dintre stat şi cetăţean. Actuala clasă politică are deopotrivă şansa şi responsabilitatea de a accelera reformele esenţiale în beneficiul tuturor românilor”, a spus şeful statului.

Mediul de afaceri, un partener important al statului român

Klaus Iohannis a mai vorbit și despre comunicarea dintre mediul de afaceri și Guvern, care a dus la adoptarea unor măsuri economice necesare, atât la începutul crizei sanitare, cât și pe parcursul acesteia. „Nu poate fi imaginată dezvoltarea României fără o simbioză public-privat, fără o colaborare corectă, bazată pe implicare, respect şi transparenţă decizională”, a mai spus preşedintele.

Totodată, șeful statului a spus că toate companiile din România trebuie să devină mai puternice și mai competitive pe plan regional, pentru a avea beneficii reale. „Cu toţii ne dorim un mediu de afaceri partener, alături de care să putem conferi economiei viziune şi stabilitate. Acest obiectiv, vital în noul context economic şi geopolitic, poate fi realizat inclusiv prin îmbunătăţirea imaginii României, atât în interiorul, cât mai ales în exteriorul ţării. Marile companii pot promova, uneori mai eficient chiar decât autorităţile publice, avantajele unui mediu de business prietenos, regimul fiscal competitiv, produsele româneşti de calitate, atracţiile turistice deosebit de variate, resursele naturale neexploatate şi forţa de muncă bine pregătită.Numai lucrând împreună, prin efortul comun al autorităţilor statului şi al mediului de afaceri, putem atinge destinaţia drumului pe care România porneşte la început de an către reforma statului şi bunăstarea economică”, a fost mesajul preşedintelui Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: