Redactia.ro
Home » Știri » A fost cutremur de 4,6 grade pe scara Richter. Unde s-a simțit?

A fost cutremur de 4,6 grade pe scara Richter. Unde s-a simțit?

prima declarație a profesorului Mărmureanu

A fost cutremur de 4, 6 grade pe scara Richter!

Pământul s-a zguduit din nou, ieri, la ora 15:36:58 (ora locală a României). Seismul s-a produs în Insulele Dodecanese, Grecia, și a măsurat 4,6 grade pe scara Richter.

A fost cutremur de 4,6 grade pe scara Richter

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la o adâncime de 10 km și a fost resimțit la suprafață. Din fericire, seismul de 4,6 grade pe scara Richter nu a produs pagube însemnate.

E al treilea cutremur în ultimele 48 de ore în această regiune. În aceeași zi, s-a mai înregistrat și un seism de 4,2 grade pe Scara Richter. De asemenea, pe 28 ianuarie, a avut loc și un seism cu o magnitudine de 5,4 grade pe Scara Richter.

5 cutremure pe data de 29 ianuarie 2020

Ieri, s-a înregistrat o activitate seismică însemnată. Au avut loc nu mai puțin de 5 seisme, mahoritatea pe continentul european. Cel mai însemnat a fost cel din Rusia, care a înregistrat o magnitudine de 5,3 de grade pe scara Richter.

În ciuda acestei activități, specialiștii spun că nu e motiv de alarmă. În România, de exemplu, cutremurele cu magnitudinea cuprinsă între 3,5 și 4,5 Ml se produc cu o frecvență de cel puțin o dată pe lună și acestea nu prezintă un pericol pentru populație, iar cele mai mari de 5 Ml au loc, aproximativ, o dată la 2-3 ani, ceea ce intra într-o zonă de normalitate pentru regiunea Vrancea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: