Redactia.ro
Home » Știri » A fost descoperit secretul tinereții! Cercetătorii au dezvăluit soluția care încetinește îmbătrânirea: „Descoperirile dovedesc!”

A fost descoperit secretul tinereții! Cercetătorii au dezvăluit soluția care încetinește îmbătrânirea: „Descoperirile dovedesc!”

GALERIE FOTO (2) A fost descoperit secretul tinereții! Cercetătorii au dezvăluit soluția care încetinește îmbătrânirea: "Descoperirile dovedesc!"

Cu toții ne dorim să nu îmbătrânim și să găsim o soluție să rămânem cât mai mult timp tineri. Cum nu există o licoare magică ce să ne păstreze veșnic într-o formă bună, cercetătorii au căutat alte metode și studiile au dat roade. Specialiștii au descoperit cum poți încetini îmbătrnirea și au dezvăluit tot ce trebuie să faci.

Trucul sigur care încetinește îmbătrânirea

Cercetătorii de la Universitatea Columbia au ajuns cu un studiu important la final și au descoperit ceea ce mulți căutau dintotdeauna: secretul tinereții! Potrivit investigațiilor, există un truc la care cu toții am putea să apelăm dacă vrem o viață sănătoasă și, implicit, de o durată mai lungă. Nu este ceva imposibil, ci o soluție foarte accesibilă.

Este vorba despre un aport de calorii mai mic zilnic. Mai exact, cercetătorii recomandă reducerea cu 25% a caloriilor pe care le consumăm, ceea ce conduce la încetinirea, cu aproximativ 2%, a ritmului de îmbătrânire. Astfel, și riscul de deces scade și el în mod semnificativ. Specialiștii au încredere în descoperirile lor și îi sfătuiesc pe oameni să le urmeze.

„Descoperirile noastre sunt importante, deoarece dovedesc faptul că încetinirea îmbătrânirii umane ar putea fi posibilă. Ele ne oferă, de asemenea, o idee despre tipurile de efecte cu care se pot confrunta oamenii care urmează diete sărace în calorii, cum ar fi postul intermitent”, a spus Calen Ryan, cercetător la Columbia’s Butler Aging Center.

Studiul, realizat direct pe oameni

Studiul a fost făcut direct pe oameni, cărora le-a fost analizat stilul de viață timp de doi ani. Astfel, cei din primul grup au respectat un regim cu o restricție calorică de 25%, iar celălalt grup nu a avut deloc restricții. Calen Ryan a explicat că analizele de sânge ale personajelor au fost analizate, iar specialiștii au descoperit că cei cu un stil de viață sănătos prezentau o încetinire de 2%, sau chiar 3%, a ritmului de îmbătrânire, echivalentul unei reduceri cu 10-15% a riscului de mortalitate.

Voluntarii încă se află sub supraveghere, pentru că medicii vor să afle dacă rezultatele sunt doar de scurtă durată sau pentru o perioadă mai lungă. Specialiștii spun că oamenii au un stil de viață haotic în ultima vreme și prea puțini numără caloriile pe care le consumă într-o zi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: