Redactia.ro
Home » Știri » A murit Boris Petroff. Actorul s-a stins din viață la 82 de ani

A murit Boris Petroff. Actorul s-a stins din viață la 82 de ani

GALERIE FOTO (2)

A murit Boris Petroff. Celebrul actor s-a stins din viață joi, la vârsta de 82 de ani. UNITER a făcut anunțul tragic pe rețelele de socializare. Boris Petroff a devenit cunoscut jucând timp de 35 de ani rolul lui Geppetto din „Pinocchio”, de Carlo Collodi în regia lui Cornel Todea.

A murit Boris Petroff. Actorul s-a stins din viață la 82 de ani

A murit Boris Petroff. Doliu în lumea teatrului românesc! Actorul Boris Petroff s-a stins din viață joi, 18 noiembrie, la vârsta de 82 de ani. UNITER a dat tragica veste pe rețelele de socializare. „Azi (n.r. – joi, 18 noiembrie) s-a stins Boris Petroff. Împlinise 82 de ani pe 4 noiembrie. Un artist desăvârșit, care și-a dedicat zeci de ani din viață teatrului pentru copii. Un spirit ludic, mereu șugubăț și cu zâmbetul pe buze, plin de o vivacitate molipsitoare”, a anunțat UNITER pe Facebook. Actorul a decedat la Spitalul Județean din Târgoviște, fiind internat în secția de Îngrijire Paliative. În ultimii ani, Boris Petroff s-a luptat cu cancerul.

Boris Petroff a avut în spate 55 de ani de carieră în cariera teatrului românesc. Actorul a debutat în 1964 la Teatrul de Stat din Oradea, actualul Teatrul „Regina Maria”. Petroff a activat din 1966 până în 1974 la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, iar din 1974 până la pensionare a jucat pe scenele „Ion Creangă” din București, Teatrului Evreiesc de Stat și Teatrului Nottara.

Actorul a jucat în peste 165 de roluri în piese din dramaturgia românească și universală, având apariții în peste 20 de filme, având roluri secndare și episodice. Mai mult, regretatul actor a jucat în multe spectacole de teatru de televiziune, iar vocea lui a bucurat oamenii. Și-a încheiat activitatea pe scena Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște.În 2004 a primit Premiul special UNITER pentru teatru de copii, iar ani de zile a fost președintele juriului Festivalului de Teatru pentru Elevi „Ferdinand I”.

Care era numele adevărat al actorului

Deși a avut mai multe titulaturi, iar lumea îl cunoaște ca Boris Petroff, ei bine, numele său de botez era Dumitru Petroff. Numele de Boris a venit în urma unui moment de inspirație alături de regizorul tehnic de la Teatrul din Oradea, care îl întreba cum se numeau tatăl și bunicul său. Artistul împrumuta numele bunicului, care a avut origini bulgărești. Despre emoție și simțire, Boris Petroff declara că empatia este un sentimente fără de care nu poți juca în scenele de teatru. ”Ma simt calare pe trei sferturi de veac si doua sferturi de veac de meserie. Si acum la cei 75 de ani mi-a ramas sa cultiv uimirea, mirarea si admiratia. Si asa cum spune Voltaire: Ah! De-as mai avea 70 de ani!”, declara Boris Petroff.

Boris Petroff a fost mereu fericit să joace pe scena teatrului românesc, dar mai ales, încântat că a reușit să aducă zâmbetul a mii de oameni.„”Nu aş putea să fac meseria asta dacă nu aş fi entuziast în fiecare zi, dacă nu aş considera fiecare spectacol ca un nou obstacol în calea frontului de undă care poate fi un izvor pentru undele care se vor mai crea. Singurul lucru la care m-am gandit intotdeauna a fost masura si bunul-simt. Daca sunt guvernat de aceste doua principii este in regula. Pot spune ca mi-au reusit destule lucruri. Niciodata nu mi-am programat ceva. Nu mi-am dorit sa joc Romeo, Othello, mi-am dorit doar sa joc…Eu sunt Boris Petroff”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: