Redactia.ro
Home » Știri » A murit unul dintre cei mai iubiți preoți de la Mănăstirea Cernica. Avea doar 49 de ani: „Cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii…”

A murit unul dintre cei mai iubiți preoți de la Mănăstirea Cernica. Avea doar 49 de ani: „Cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii…”

A murit unul dintre cei mai iubiți preoți de la Mănăstirea Cernica. Avea doar 49 de ani: „Cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii...”

Clopotele bisericii sună acum cu o tristețe profundă, marcând trecerea în neființă a unuia dintre cei mai iubiți preoți de la Mănăstirea Cernica. Părintele ieromonah Ioachim Enea, intendentul Patriarhului Teoctist și o figură emblematică la Mănăstirea Cernica, a murit la vârsta de doar 49 de ani. Cu sufletul greu și cu ochii plini de lacrimi, credincioșii își amintesc acum de omul care le-a slujit credința și comunitatea cu devotament și dragoste.

„Cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii, anunțăm trecerea din această viață a părintelui ieromonah Ioachim Enea, economul Mănăstirii Cernica, la vârsta de 49 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în cetele cuvioșilor cernicani!”, este mesajul transmis de Mănăstirea Cernica.

A murit unul dintre cei mai iubiți preoți de la Mănăstirea Cernica

Născut în modesta localitate Cerchejeni, din județul Botoșani, părintele Ioachim a fost chemat în slujba Domnului încă de la o vârstă fragedă. La vârsta de 14 ani, el a intrat în lumea monahală, fiind frate la Mănăstirea Cozancea. Odată cu trecerea timpului, și-a dedicat viața credinței, devenind monah la doar 20 de ani.

Drumul său l-a purtat prin diferite încercări și îndepliniri, inclusiv serviciul militar obligatoriu, care nu l-a descurajat să-și urmeze chemarea spirituală. O întâlnire providențială cu Patriarhul Teoctist la Jandarmeria Patriarhală i-a deschis noi orizonturi în slujirea sa. Această întâlnire a fost punctul de plecare către o relație de respect și încredere, culminând cu oferta de a deveni intendentul Patriarhului.

Timpul petrecut la Patriarhie i-a adus lui părintele Ioachim nu numai îndeplinirea datoriilor sale profesionale, ci și oportunitatea de a-și continua studiile teologice la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica și ulterior la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești.

Hirotonirea ca ieromonah

Hirotonirea ca ieromonah în anul 2007 a fost un moment de consacrare pentru el, iar de atunci și până în ziua plecării sale din această lume, și-a slujit credința cu devotament și dăruire, îndeplinind rolul de econom al Mănăstirii Cernica.

Cu o viață dedicată credinței și comunității, părintele Ioachim Enea a lăsat în urmă o moștenire de iubire și inspirație pentru cei ce l-au cunoscut. Slujba sa finală va avea loc miercuri, 17 aprilie, la Mănăstirea Cernica, unde credincioșii se vor aduna pentru a-i aduce un ultim omagiu și pentru a-l însoți în ultimul său drum către veșnicie.

În mediul online, mesajele de condoleanțe și de recunoștință curg fără încetare, ilustrând impactul profund pe care l-a avut părintele Ioachim în inimile celor ce l-au cunoscut. În acest moment de doliu și reflecție, comunitatea se adună în rugăciune și amintire, păstrând vie flacăra credinței și a recunoștinței pentru viața și slujirea acestui preot iubit și respectat.

 

Sursa foto: Fanatik

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: