Redactia.ro
Home » ADEVARUL » A murit Viorel Bucuraș, medic urolog. A fost soțul ministrului Sorina Plăcintă

A murit Viorel Bucuraș, medic urolog. A fost soțul ministrului Sorina Plăcintă

GALERIE FOTO (2)

A murit Viorel Bucuraș, unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Timişoara. El a fost şef al Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean.

Acesta a făcut în 2015 un stop cardiac, când se afla la lucru, la Spitalul Județean Timișoara, fiind dus apoi pentru tratament la clinici din țară și străinătate.

Viorel Bucuraș, unul dintre cei mai cunoscuţi medici urologi a încetat din viaţă la doar 61 de ani. Lupta sa pentru a rămâne în viață a început în 2015, când a suferit un stop cardiac în timp ce făcea o ecografie, fiind în timpul serviciului. În urma nefericitului eveniment, a fost transferat în mai multe clinici din țară și străinatate pentru tratament. Din păcate, la clinica din Magdeburg, Germania, unde fusese internat pentru recuperare neurologică nu şi-a mai revenit, rămânând conectat la aparate, într-o stare aproape vegetativă.

A murit Viorel Bucuraș, după ani de chin

Anunțul morții cunoscutului doctor a fost făcut pe Facebook de fiul acestuia

„Vio a plecat azi dimineață, după o lungă suferință ce l-a ținut legat de pat mai bine de patru ani. Nu mai era cel pe care vi-l amintiți, plin de viață, energic și glumeț. A plecat de atunci în fiecare zi câte puțin. Astăzi s-a eliberat. Drum lin, tată!”, a scris fiul său, Ioan Bucuraș, pe pagina tatălui său de Facebook.

Doctorul Viorel Buucraș avea 61 de ani și era unul dintre cei mai buni specialiști

„A plecat dintre noi după o suferință lungă și grea un om deosebit – medic, dascăl, coleg și prieten, pentru care urologia a însemnat viața lui. Dumnezeu să îl odihnească”, a transmis și conf. dr. Alin Cumpănaș, actualul șef al Clinicii de Urologie – UMF Victor Babeș Timișoara.

Viorel Bucuraș s-a căsătorit cu senatoarea Sorina Plăcintă, fost ministru al Sportului în guvernul Boc, în 2011. După patru ani de la căsătorie a avut loc stopul cardiac și a început coșmarul pentru cei doi soți. Sorina Plăcintă a fost cea care i-a purtat de grijă în tot acest timp.

A murit Viorel Bucuraș, unul dintre cei mai buni medici urologi din România Toți cei care l-au cunoscut și au lucrat cu el au avut doar vorbe de laudă despre medic. A adus o evoluție atât la catedra Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, în care a activat, cât și la clinica pe care a condus-o în cadrul celui mai mare spital din vestul României. De-a lungul carierei a organizat diverse consultări cu specialiști naționali și internaționali, congrese pe tematici urologice dar și numeroase intervenții inovative, în premieră națională.

De numele său sunt legate unele din primele operații realizate cu ajutorul roboților în medicina românească și, de asemenea, a realizat, în premieră națională, operații noi de prostată, după ultimele tehnici implementate, la momentul respectiv în lume, pentru a da numai câteva exemple.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: