Redactia.ro
Home » Știri » A predat cartea la bibliotecă după 70 de ani. Care a fost motivul întârzierii termenului

A predat cartea la bibliotecă după 70 de ani. Care a fost motivul întârzierii termenului

Un caz surprinzător a avut loc la o  bibliotecă din Michigan. Reprezentanții au a primit, prin poștă o carte, abia după 70 de ani de când a fost împrumutată. Cum a fost posibilă o astfel de situație?

A predat cartea la bibliotecă după 70 de ani. Care a fost motivul întârzierii termenului

Cartea a fost returnată de nora unei femei decedate, care atunci când trăia a împrumutat cartea și a uitat să o predea înainte sau la termenul scadent. Femeia era profesoară și s-ar fi luat cu pregătirile pentru întemeierea unei familii. Atunci când a dat peste carte, nora fostei profesoare și-a dat seama că trebuia de mult timp dusă la bibliotecă și și-a cerut scuze, printr-un colet poștal, potrivit UPI.com., citat de știrileprotv.ro

Vă rog să acceptați acest retur de carte (destul de târziu). Se pare că Mary a trecut cu vederea data scadentă. Ea era profesoară și se pregătea să își întemeieze o familie la acea vreme”, a spus nora femeii decedate.

Profesoara a predat la Tappan Middle School și Northside Elementary, iar în 1966 s-a retras din învățământ. Un an mai târziu, ea s-a stins din viață. Reprezentanții bibliotecii au apreciat gestul celei care a înapoiat cartea și au decis să nu aplice nicio penalizare. Ba chiar au apreciat gestul și l-au relatat pe rețelele de socializare.

O bătrână a înapoiat cartea pe care o împrumutase înainte de Al Doilea Război Mondial

În 2009, o bătrână din Cubitt Town și-a dus cartea la bibliotecă, tot după 70 de ani, după ce în 1939 a împrumutat-o și odată cu sosirea celui de Al Doilea Război Mondial (1939-1945), a uitat să facă returnarea. Bătrâna a dat peste carte, în timp ce făcea curat. “Am luat-o in brate dupa mult timp, m-am bucurat mult ca am gasit-o, pentru ca pur si simplu este parte a copilariei mele. Tot atunci mi-am amintit si de profesorul de pian la a carui sugestie am imprumut partiturile de la biblioteca.” 

Reprezentanții bibliotecii au comentat despre fapta femeii ca fiind “cea mai buna dovada ca niciodata nu e prea tarziu sa inapoiezi o carte”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: