Redactia.ro
Home » Stil de viață » Această moleculă din alimente ucide coronavirusul. Anunțul făcut de specialiști

Această moleculă din alimente ucide coronavirusul. Anunțul făcut de specialiști

În sfârșit, oamenii de știință răsuflă ușurați, căci am putea fi salvați de Sars-CoV-2 fără să facem mare lucru. Noile descoperiri derulate de un grup de cercetători din Zaragoza si Madrid arată că quercitina, prin blocarea activității enzimatice a 3CLpro, poate acționa cu succes împotriva Sars-CoV-2.

Quercetina are o serie de proprietăți

„Este prezentă din abundență în legumele obișnuite precum caperele, ceapa roșie, ridichi și mere, fiind cunoscută ca antioxidant, antiinflamator, anti-alergic și antiproliferativ, notează ilmessaggero.it.

„Studiul începe de la o caracterizare experimentală a 3CLpro, principala protează a Sars-CoV-2”, explică Olga Abian de la Universitatea din Zaragoza, primul autor al publicației. «Această proteină are o structură dimerică, formată din două subunități identice, fiecare cu un sit activ esențial pentru activitatea sa biologică.

Quercetina este un supliment alimentar 100% natural, recomandat pentru menținerea sănătății sistemului imunitar, respirator, cardiovascular, pentru reducerea stresului oxidativ, inflamației și a manifestărilor alergice (în special în sfera sistemului respirator – astm bronșic, rinită alergică).

Quercetina este un flavonoid, care se găsește în mod natural în fructe și legume crude (ardei, ceapă, sparanghel, roșii, broccoli, cireșe, mere, struguri). Quercetina este recunoscută pentru proprietățile sale antioxidante puternice. În suplimentele alimentare, quercetina are, de asemenea, proprietăți antiinflamatoare și antihistaminice. În plus, contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, reduce fragilitatea capilarelor și protejează vasele de sânge, favorizează scăderea colesterolului. Quercetina are și proprietăți anti-aging, contribuind la menținerea sănătății pielii, creierului și inimii.

Care sunt beneficiile Quercetinei?

  • Întărirea sistemului imunitar.
  • Diminuarea reacțiilor alergice (astm bronșic, rinită).
  • Protecție antioxidantă.
  • Sănătatea sistemului respirator.
  • Reducerea inflamației.
  • Sănătatea sistemului cardiovascular.
  • Menținerea tensiunii arteriale în limite normale.
  • Scăderea colesterolului.
  • Normalizarea nivelului de dopamină, serotonină și cortizol.

Quercetina reduce inflamația sistemică

Studiile au arătat că nivelurile ridicate de radicali liberi în organism favorizează apariția inflamației sistemice. Scăderea inflamației sistemice este unul dintre principiile de bază în medicina funcțională, inflamația sistemică fiind un factor favorizant al bolilor cronice (alergii, boli autoimune, boli cardiovasculare, renale, hepatice, chiar cancer). Quercetina este unul dintre cei mai puternici nutrienți antioxidanți existenți în natură. Administrate pe termen lung, suplimentele cu quercetină reduc nivelul radicalilor liberi și implicit inflamația.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: