Redactia.ro
Home » Știri » Această monedă valorează acum 7.000 de euro! Tu o mai ai acasă?

Această monedă valorează acum 7.000 de euro! Tu o mai ai acasă?

Această monedă valorează acum 7.000 de euro! Tu o mai ai acasă?

Această monedă valorează acum 7.000 de euro! Iată ce o face atât de specială și unde o poți găsi chiar tu. Nu trebuie să cauți în moștenirea de familie pentru asta. 

Această monedă valorează acum 7.000 de euro! Tu o mai ai acasă?

Această monedă valorează acum 7.000 de euro! Bănuțul de un eurocent valorează acum până la 7.000 de euro și a devenit o monedă foarte specială. În cazul monedelor, valoarea este determinată nu numai de raritate, dar și de starea de conservare. Prin urmare, o singură monedă care a fost bătută doar în câteva exemplare, se păstrează în stare bună, poate să valoreze cât o comoară.

Cea mai rară monedă de un eurocent este rezultatul unei erori de batere realizate în anul 2002. Ea este o monedă nominală de 1 cent, care a fost bătută din greșeală cu diametrul unei monede de 2 cenți, dar și cu Mole Antonelliana pe avers. De fapt, monedele de 1 cent prezintă Castel del Monte și nu Mole Antonelliana, după cum apare pe monedele de 2 cenți bătute în Italia.

Astfel că, această monedă extrem de rară prezintă, de fapt două erori de batere: dimensiunea, care nu este aceea standard pentru monedele de 1 cent, apoi reprezentarea Mole Antonelliana în loc de Castel del Monte. Cei care dețin o astfel de monedă foarte rară trebuie să știe că valoarea lor este de cel puțin 2.500 de euro, iar în unele licitații Bolaffi, au fost persoane care au plătit aproape 7.000 de euro ca să le cumpere. Estimările indică că ar exista aproximativ o sută de astfel de monede greșite de 1 cent în circulație.

Muzeul Băncii Naţionale a României este deţinătorul unui patrimoniu valoros

Muzeul Băncii Naţionale a României este deţinătorul unui patrimoniu valoros, alcătuit din obiecte numismatice, precum monede, bancnote, medalii, documente, acţiuni şi titluri de valoare.

Aceste colecţii aale muzeului oferă o imagine secvenţială asupra trecutului nostru monetar, dar şi al Băncii Naţionale a României. Astfel, colecţia numismatică este alcătuită din obiecte foarte diverse, atât din punct de vedere cronologic, cât şi tipologic.

Monedele acoperă o perioadă de timp de peste două milenii şi jumătate. Cronologic vorbind, cele mai vechi sunt cele emise de coloniile greceşti de pe coasta de vest a Mării Negre (Histria, Tomis, Callatis). Muzeul Băncii Naţionale deține cel mai mare tezaur de monede histriene de argint recuperate până în prezent, care a fost descoperit pe teritoriul Dobrogei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: