Redactia.ro
Home » Tehnologie » Bitcoin-ul a scăzut abrupt! Moneda virtuală ar putea deveni o bulă speculativă

Bitcoin-ul a scăzut abrupt! Moneda virtuală ar putea deveni o bulă speculativă

Bitcoin-ul a scăzut abrupt! Moneda virtuală ar putea deveni o bulă speculativă

Bitcoin-ul a scăzut abrupt, după ce în urmă cu doar câteva săptămâni a atins un număr istoric. După acest eveniment, s-a speculat că moneda virtuală ar fi devenit o bulă speculativă. 

Bitcoin-ul a scăzut abrupt

După scaderea abruptă a celebrei monede virtuale, există temeri că bitcoin-ul a devenit o bulă speculativă, dar este pusă sub semnul întrebării și tehnologia care stă la baza acesteia.

Moneda virtuală a scăzut duminică sub pragul de 32.000 de dolari, pentru ca luni să revină peste nivelul de 33.000 de dolari. Astfel, săptămâna trecută Bitcoin a pierdut 11%, cea mai mare scădere din luna septembrie, potrivit Digi24.

Bitcoin-ul a scăzut abrupt! Scăderea vine pe fondul temerilor din ce în ce mai mari că Bitcoin devine una dintre numeroasele bule ale pieței financiare și că atrage atenția autorităților de reglementare. Valoarea este cu 25% sub recordul de 42.000 de dolari atins în urmă cu mai puțin de trei săptămâni.

În timpul audierilor din Senat, Janet Yellen, propunerea președintelui Joe Biden pentru șefia Trezoreriei SUA, și-a exprimat îngrijorarea că criptomonedele ar putea fi utilizate pentru finanțarea activităților ilegale. Declarația a urmat unui apel al președintelui Băncii Centrale Europene Christine Lagarde pentru reglementarea globală a bitcoin.

Ce a determinat scăderea

Scăderea a fost determinată și de un raport al BitMEX Research, care sugerează că o parte dintr-un bitcoin ar fi putut fi cheltuit de două ori, ceea ce a afectat încrederea în tehnologia care stă la baza monedei digitale. Pe de altă parte, economiștii temperează elanul celor care spun că monedele virtuale ar putea intra în circulație ca monede de schimb.

Bitcoin-ul a scăzut abrupt! Paul Donovan, economist-şef al diviziei Global Wealth Management din cadrul UBS, spune că acestea au o eroare fundamentală – nu pot fi retrase atunci când cererea se prăbușește. O monedă trebuie să fie stabilă şi să ofere cetitudinea că poţi cumpăra şi mâine acelaşi coş de cumpărături ca şi astăzi.

Această încredere provine astăzi din abilitatea băncilor centrale de a reduce oferta atunci când cererea este în scădere. Majoritatea criptomonedelor nu au un astfel de mecanism, ceea ce poate permite o prăbuşire a puterii de cumpărare, explică Donovan. El mai spune că oamenii nu vor dori să utilizeze o monedă de schimb când nu au nicio certitudine ce pot cumpăra cu ea mâine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: