Redactia.ro
Home » Știri » Apare o nouă monedă! Anunțul băncii naționale

Apare o nouă monedă! Anunțul băncii naționale

monedă

Suedezii se pregătesc serios să renunțe la banii fizici. Ei testează deja o monedă digitală națională.

Banca Centrală a Suediei (Riksbank) a anunţat miercuri că a început să testeze e-krona (krona digitală). Intenția este ca ea să poată fi folosită pentru orice operațiune bancară, de la plăți până la depuneri și retrageri, printr-un portofel electronic sau printr-o aplicație pe telefoanele inteligente.

Potrivit băncii centrale a Suediei, plata în coroane electronice va fi la fel de ușoară ca trimiterea unui text, transmite Agerpres.

Suedia este deja ţara cu cea mai mică dependenţă de numerar din lume, ceea ce îi permite să fie un adevărat test al hârtiei de turnesol când vine vorba de modul în care pot reacţiona băncile centrale la faptul că oamenii utilizează din ce în ce mai puţin banii tipăriţi.

Riksbank a subliniat că nu a luat încă o decizie definitivă cu privire la emiterea unei monede digitale e-krona adăugând că testul pilot, care este derulat în colaborare cu firma de consultanţă Accenture, va simula utilizarea e-krona „într-un mediu de testare izolat”. Testul pilot se va derula până în luna februarie 2021 şi va utiliza tehnologia block-chain, a adăugat Riksbank.

În ianuarie, băncile centrale din Marea Britanie, Japonia, Suedia, Elveția și țările zonei euro și-au unit forțele pentru stabilirea unei bănci centrale de valută virtuală. Aceasta este diferită de criptomonede, ca bitcoin, care sunt controlate de companii private. În schimb, coroana electronică, de exemplu, va fi controlată în permanență de banca centrală a Suediei, pentru a evita speculațiile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: