Redactia.ro
Home » Știri » Actorul Jean-Paul Belmondo a murit! O lume întreagă este îndoliată

Actorul Jean-Paul Belmondo a murit! O lume întreagă este îndoliată

După ce ieri, maestrul Ion Caramitru s-a stins din viață, astăzi o nouă moarte fulgerătoare cutremură iubitorii de teatru și film. Marele actor Jean-Paul Belmondo a murit. Actorul a lăsat în urma sa lacrimi și suspine în întreaga lume.

A murit Jean-Paul Belmondo

Jean-Paul Belmondo, actorul francez care a câștigat faima internațională în revoluționarul clasic al lui Jean-Luc Godard, Breathless, a murit la vârsta de 88 de ani. Anunțul a fost făcut de avocatul său. Belmondo – poreclit Bébel de publicul francez – a devenit una dintre cele mai mari vedete ale box-office-ului din țară în anii ’60 și ’70.  Avocatul Michel Godest a precizat că actorul a murit în locuința sa din Paris. Momentan nu s-a aflat cauza morții sale.

Belmondo s-a specializat în interpretarea gangsterilor și a vieții joase, deși a obținut un mare succes în 1962 cu Cartouche, jucând rolul unui spadasin din secolul al XVIII-lea alături de Claudia Cardinale. După ce a renunțat la actorie timp de un an în 1967-1978, Belmondo a revenit la muncă, dar într-un ritm mai puțin furios, realizând filme pentru Truffaut (Mississippi Mermaid), Claude Lelouch (Dragostea este un lucru amuzant) și Jacques Deray (Borsalino), potrivit theguardian.com.

Atunci când un actor are succes, unii îi întorc spatele şi îl acuză că a ales calea uşoară (în carieră n.r.), că nu vrea să facă niciun efort sau să îşi asume vreun risc. Dar dacă ar fi atât de uşor să umpli sălile de cinema, atunci lumea filmului ar fi mult mai sănătoasă decât este. Nu cred că aş fi rămas în lumina reflectoarelor atât de mult timp dacă jucam în toate prostiile. Oamenii nu sunt proşti.„, spunea Belmondo în unul dintre interviurile sale.

Două nume mari din România s-au stins din viață ieri

Marele actor român Ion Caramitru s-a stins din viață. Conform informațiilor din presă, Ion Caramitru se afla internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București. Acesta și-a dat ultima suflare în prezența medicilor din spital. Ion Caramitru avea 79 de ani și a fost unul dintre cei mai mari actori și regizori pe care România îi are. În aceeași zi și-a dat ultima suflare și campionul Ivan Patzaichin. Marele campion Ivan Patzaichin s-a stins din viață la doar 71 de ani. Conform ultimelor informații din presă de aproximativ 3 luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”. Se pare că Ivan Patzaichin fusese  diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viață după ce a pierdut lupta cu boala. Cauza decesului ar fi necruțătoarea boală de cancer pulmonar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: