Redactia.ro
Home » Monden » Actorul român care s-a retras de pe scena teatrului pentru a se ocupa de propria livadă. Despre cine este vorba

Actorul român care s-a retras de pe scena teatrului pentru a se ocupa de propria livadă. Despre cine este vorba

GALERIE FOTO (4) Actorul român care s-a retras de pe scena teatrului pentru a se ocupa de propria livadă

Actorul român care s-a retras de pe scena teatrului pentru a se ocupa de propria livadă. Un mare reprezentant al teatrului românesc s-a retras din viața publică și a ales să se ocupe de propria moșie. Dorel Vișan, căci despre el este vorba, a condus teatrul ”Lucian Blaga” din Cluj între anii 1993 și 2000. De ce a luat această decizie?

Actorul român care s-a retras de pe scena teatrului pentru a se ocupa de propria livadă. Despre cine este vorba

Actorul român care s-a retras de pe scena teatrului pentru a se ocupa de moșie. Are 84 de ani și o adevărată carieră în lumea actoriei. Dorel Vișan s-a retras din viața publică, iar acum se ocupă de moșia sa. Actorul a condus teatrul ”Lucian Blaga” din Cluj și a jucat în peste 40 de piese de teatru, dar și în peste 50 de producții cinematografice românești și internaționale. Actorul are trei fii, dar niciunul nu i-a călcat pe urme.

Pe de o parte, Dorel Vișu este mândru că aceștia nu au ales aceeași carieră și au luptat pentru a-și construi propriul drum. ”Poate că e mai bine așa. Nu întotdeauna copiii unor oameni cu o anumită vocație merg pe drumul părinților. Pe de altă parte, nu i-am lăsat nici eu. Și asta în primul rând fiidcă actoria nu mai este o lume a culturii și a scrisului. Artistul a devenit un fel de instrument de divertisment”, a încercat Dorel Vișan o explicație, potrivit Impact.ro.

Celebrul actor este de părere că lumea s-a cam pierdut în ultima perioadă. ”Uite, ca dovadă ce e aici! Ceva haotic…toată lumea vine, povestește. Dar nimeni nu știe de unde vine, pentru ce vine, unde se duce, ce a făcut, ce va face în continuare! Nu știe nimeni. Nu știe de azi până mâine!”, a mai declarat cunoscutul artist. Chiar dacă s-a retras din viața publică, lui Dorel Vișan îi este dor de scena teatrului românesc. Acesta este trist pentru că noile generații de actori sunt derutate și sunt extrem de liberi. „Și așa am ajuns să trăim într-o lume în care nimeni nu mai răspunde pentru cuvântul pe care-l rostește sau de chipul pe care-l înfățișează. Pe vremea mea se răspundea!”, a mai spus acesta.

Dorel Vișan, relație de prieteni cu Florin Piersic

Celebrul actor a povestit că se întâlnește deseori cu Florin Piersic, o altă emblemă a teatrului românesc. Dorel Vișu a spus că atunci când se întâlnesc, povestesc cât de mari sunt ei și câte au făcut de-a lungul anilor. ”Mă întâlnesc adesea cu Florin Piersic. Luăm cina împreună și mai povestim. Spre exemplu, mai povestim cât suntem noi doi de mari și de buni și cât sunt alții de mici!”.

În prezent, artistul se ocupă de propria livadă, susținând că nu are oameni care îl ajută.”M-am retras la muncă, nu la moșie, fiindcă moșia e pretențioasă. Aceia care se retrag la moșie, nu lucrează. Ăia nu muncesc. Lucrează alții pentru ei!”, a mai adaugat el.

Dorel Vișan a rămas văduv în urmă cu mai bine de 30 de ani, dar nu și-a uitat soția nici acum. Ba chiar, uneori îi mai vorbește. „Eu am avut cu nevasta-mea o relaţie specială. E moartă de 30 de ani şi nu mi-am putut imagina că eu aş putea să mă recăsătoresc, deşi am stat cu cineva mulţi ani. N-am mai simţit pentru că tot copilăria şi satul m-a format aşa. Acolo daca te căsătoreai, aia nu se mai desfăcea”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: