Redactia.ro
Home » Homepage » Acuzații grave la adresa lui Cîțu, după anunțul că dispare programul Prima Casă: „Alungă tinerii din România”

Acuzații grave la adresa lui Cîțu, după anunțul că dispare programul Prima Casă: „Alungă tinerii din România”

Programul Noua Casă

Executivul condus de Ludovic Orban este criticat în termeni extremi de duri pentru că a anunțat că va elimina programul Prima Casă. Fostul secretar general al PSD, Mihai Fifor, critică dur Guvernul condus de Ludovic Orban, care ar fi distrus un program de care beneficiau anual zeci de mii de familii tinere. 

Social-democratul explică că acest program era „principalul stimul care îi determina pe unii tineri să opteze să rămână în țară” şi îi blamează pe cei din PNL pentru că „luptă cu atâta înverșunare împotriva cetățenilor acestei țări”.

În plus, Mihai Fifor subliniază că tăierea drastică a alocărilor pentru Prima Casă va lovi puternic şi în piaţa construcţiilor, creditele prin acest program guvernamental reprezentând circa 45% din totalul creditelor ipotecare, care au o influență directă asupra pieței construcțiilor.

Mesajul lui Fifor de pe Facebook

„Guvernul PNL a mai distrus un program, de care beneficiau anual zeci de mii de familii tinere.

Guvernul PNL a alocat pentru Programul „Prima Casă” doar 200 de milioane de lei în anul 2020. Asta înseamnă că doar 2.100 de familii de tineri își vor putea cumpăra o casă prin acest program, față de perioada guvernelor PSD, când anual erau circa 30.000 de tinere familii obțineau credite avantajoase prin acest program.

Subfinanțarea din acest an înseamnă practic oprirea programului.

Zi de zi ne întrebăm ce rău le-au făcut românii celor de la PNL, încât liberalii luptă cu atâta înverșunare împotriva cetățenilor acestei țări. Zilnic aflăm că o categorie socială a primit o nouă lovitură din partea PNL, că s-a mai tăiat ceva sau nu se va da un drept câștigat. Într-o zi se taie investițiile la autostrăzi sau PNDL, în altă zi PNL anunță că nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor, apoi aflăm că pensionarii și profesorii nu vor primi bani în plus de la 1 septembrie, deși aceste drepturi au fost câștigate prin lege, cu alte cuvinte le sunt tăiate acele sume de bani, iar acum primesc și tinerii o lovitură din partea PNL: programul „Prima Casă“ nu mai primește finanțarea necesară, fiind practic în moarte clinică.

Programul Prima Casă, suspendat. Anunțul de ultimă oră al ministrului Finanțelor

Acesta este răspunsul cinic al PNL la problema plecării tinerilor din țară! Posibilitatea de a-și cumpăra o locuință și de a se „așeza” la casa lor în România era principalul stimul care îi determina pe unii tineri să opteze să rămână în țară.

Tinerii care nu vor avea norocul să se numere în primii 2.100 de aplicanți vor fi obligați să scoată în plus din buzunar peste 100.000 de lei! Atât vor plăti în plus tinerii care își vor cumpăra o locuință de pe piața liberă. La fel, tinerii vor plăti sume mult mai mari pentru dobânzi. La perioada de rambursare de 30 de ani, vor trebui să plătească dobânzi cu 107.325 lei mai mult, la un credit mediu de 60.000 de euro.

„Prima Casă” devine „O familie, o casă”. Ce schimbări presupune

Prin această măsură, Guvernul PNL dă o lovitură puternică și pieței construcțiilor, având în vedere că, creditele prin Prima Casă reprezentau circa 45% din totalul creditelor ipotecare care au o influență directă asupra pieței construcțiilor.

Cinismul si lipsa de scrupule a liberalilor par fara sfarsit, „Romania normala” promisa fiind, la randul sau doar o alta proba de ironie amara.”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Și PSD s-a supărat pe Cîțu

PSD susţine că renunţarea la Programul „Prima Casă” înseamnă costuri mai mari pentru cei 30.000 de tineri care apelau anual la acest program, menţionând că, în acest fel, ministrul liberal de Finanţe, Florin Cîţu, ia din buzunarul acestor familii peste 100.000 lei.

„După ce a „rezolvat” salariile, pensiile şi alocaţiile, ministrul Cîţu vrea să ia din buzunarul fiecărei familii de tineri peste 100.000 de lei, dintr-un singur foc! Renunţarea la Programul Prima Casa („O Familie, O Casă”) înseamnă costuri mai mari pentru cei 30.000 de tineri care apelau anual la acest program.

Costurile de creditare vor creşte, iar, la un credit mediu de 60.000 de euro, un tânăr sau o familie tânără va ajunge să plătească cu peste 100.000 de lei mai mult în 30 de ani. Acestea sunt politicile Guvernului PNL pentru „păstrarea” tinerilor în ţară, domnule Cîţu?”, a scris PSD, pe Facebook.

Ministrul Finanţelor Publice a declarat, luni, că ar putea să suspende programul Prima Casă, potrivit Mediafax. Florin Cîțu, a explicat că nu se mai justifică continuarea programului, pentru că nu mai susține sectorul imobiliar, iar oamenii au început deja să se îndrepte spre alte soluții de creditare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: