Redactia.ro
Home » Homepage » Programul Prima Casă, suspendat. Anunțul de ultimă oră al ministrului Finanțelor

Programul Prima Casă, suspendat. Anunțul de ultimă oră al ministrului Finanțelor

Prima Casă

Ministrul Finanţelor Publice a declarat, luni, că ar putea să suspende programul Prima Casă. Florin Cîțu, a explicat că nu se mai justifică continuarea programului, pentru că nu mai susține sectorul imobiliar, iar oamenii au început deja să se îndrepte spre alte soluții de creditare.

O decizie în acest sens va fi luată în curând.

„Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susţinere, astăzi economia nu este în criză, deci nu ştim dacă mai e nevoie în această formă.

Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite, se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând”, a spus Cîţu, potrivit Agerpres.

Olguţa Vasilescu acuză Guvernul de cinism

Olguţa Vasilescu a criticat Guvernul Orban după ce ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat că programul Prima Casă ar putea fi închis.

„Cât cinism! Nu mai susţin programul „prima casă”, pentru că, vezi Doamne, oamenii preferă credite mai scumpe de la bănci…”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Cum se schimbă programul Prima Casă în 2020

Mugur Isărescu vrea reguli mai stricte pentru cei care se gândesc să-și achiziționeze o casă prin acest program guvernamental. Iată ce modificări ar putea suferi programul Prima Casă în anul 2020 și cine sunt cei care vor mai putea apela la acest program.

Isărescu a mai subliniat că sprijină ideea îndreptării Programului „Prima Casă” spre componente sociale, precizând că nu mai merge în formula în care oricine apelează la „Prima Casă”, „chiar dacă nu e prima casă”.

Eu înclin spre punctul de vedere care este acum relativ dominant că atâta vreme cât creditarea ipotecară a pornit la drum cu dobânzi relativ mici, într-o manieră sănătoasă, fără program, dacă mai rămâne acest Program (Prima Casă n.r.) el trebuie să aibă o anumită direcţie, o anumită tentă, ca orice program guvernamental.

Incredibil! Mircea Badea jignește persoanele care și-au luat locuința prin Prima Casă

Deci îndreptarea lui spre componente sociale, trebuie să fie Prima Casă, dar nu orice fel de primă casă la oricine. Adică să fie cu reguli mai stricte. Sprijin o asemenea ideea, dar discuţia este politică în principal şi nu aş vrea să influenţez în niciun fel discuţia politică”, a declarat Mugur Isărescu, potrivit digi24.ro.

De asemenea, guvernatorul BNR a mai afirmat că programul a avut un rol  pozitiv, dar că nu mai merge în forma în care oricine apelează la Prima Casă, „chiar dacă nu e prima casă”, susţinând totodată că acesta trebuie să fie un program sănătos şi să aibă o direcţie clară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: