Redactia.ro
Home » Știri » Adevărul despre cea mai mare confuzie a românilor! Care este diferenţa dintre Sfântul Dimitrie cel nou şi Sfântul Dumitru

Adevărul despre cea mai mare confuzie a românilor! Care este diferenţa dintre Sfântul Dimitrie cel nou şi Sfântul Dumitru

Sfântul Dumitru

Pentru că aceste două sărbători sunt la doar o zi distanță, nu de puține ori se face o confuzie între ele. Este vorba despre pomenirea Sfântului Dumitru și Sfântul Dimitrie cel Nou. Iată care este, de fapt, diferența între aceștia.

Care este diferenţa dintre Sfântul Dimitrie cel nou şi Sfântul Dumitru

Chiar dacă unii pot face aceasta confuzie și să creadă că este vorba despre un singur sfânt, iată că este vorba, în realitate, despre doi sfinți care au același nume.

Cine a fost Sfântul Dumitru

În fiecare an, creștinii sărbătoresc pe data de 26 octombrie pomenirea Sfântului Dumitru, care anunță în mod oficial venirea iernii, pentru că în anul bisericesc există doar aceste două anotimpuri, vara și iarna. Astfel, dacă Sfântul Gheorghe este cel care înfrunzește întreaga natura, Sfântul Dumitru este cel care golește pomii, face să dispară iarba și închide căldura în interiorul pământului, după cum arată tradiția populară.

Sfântul Dumitru este considerat a fi patronul păstorilor, pentru că în această zi, pe 26 octombrie, ciobanii vor afla cum va fi iarna. Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a fost diacon la Tesalonic și a trăit în timpul împăraților Maximian și Dioclețian. Acesta a murit prin martiriu.

Cine a fost Sfântul Dimitrie cel Nou

Sfântul Dimitrie cel Nou este cinstit pe data de 27 octombrie, în fiecare an. Acesta este considerat sfântul ocrotitor al Bucureștiului. Acesta s-a născut în secolul al XIII-lea, în satul Basarabov din Bulgaria, de unde îi vine și numele de Sfânul Dimitrie Basarabov. El s-a retras într-o peșteră, dorind să fie singur, departe de tot ce era lumesc. Informații despre timpul petrecut de Sfântul Dimitrie cel Nou acolo nu sunt prea mult, dar se spune că acesta a știut când îi va veni sfârșitul, iar atunci s-a așezat între două lespezi de piatră, ce îi servea drept sicriu. Moaștele sale au fost așezate laCatedrala Patriarhală din București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: