Redactia.ro
Home » Stil de viață » Adevărul despre dieta Rina. Cum a ajuns să fie una dintre cele mai aplicate diete de către români

Adevărul despre dieta Rina. Cum a ajuns să fie una dintre cele mai aplicate diete de către români

Adevărul despre dieta Rina.

Adevărul despre dieta Rina. Este considerată o dietă-minune, fiind preferată de toți cei care vor să slăbească rapid și cât mai sănătos. Dieta Rina face ca toate kilogramele nedorite să dispară mult mai ușor, dar cum a reușit să ajungă cunoscută în rândul românilor?

Adevărul despre dieta Rina. Cum a ajuns să fie una dintre cele mai aplicate diete de către români

Adevărul despre dieta Rina. Dieta Rina este considerată dieta-minune, iar cei care au folosit-o s-au declarat mulțumiți de rezultat. Dieta spune că poți mânca ce vrei, cât vrei și totuși vei slăbi. Această regulă este surprinzătoare, dar unii spun că este posibil. Dieta Rina este un regim ce promite că te scapă de aproape 20 de kilograme în trei luni, fiind inventată de un medic sportiv care spune că ajută și la ameliorarea unor probleme de sănătate. Pentru că este axată pe disociere, digestia pe parcursul dietei va fi ușoară, pentru că stomacul primește un singur tip de mâncare. Conform specilistului, regimul începe cu ziua proteinelor și se termină cu ziua vitaminelor.

Specialistul nutriționist, Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice a vorbit despre această dietă și spune părerea sa despre asta. ”Marele potenţial al acestei diete este că este uşor de ţinut, este echilibrată din punct de vedere al principiilor nutritive şi respectă regulile unui stil de viaţă sănătos. Motivul pentru care nu pot recomanda dieta Rina, așa cum nu pot recomanda cu inima împăcată niciun tip de dietă care ar promite schimbări radicale în termen de 90 de zile, este că funcționează doar pe termen limitat, adică doar atât timp cât o ţii. Nici dieta Rina şi nicio altă dietă nu ne spune ce facem după ce ne-am atins obiectivul, iar fără un plan de menținere ne întoarcem de unde am plecat…”, a precizat specialistul.

Cum funcționează dieta Rina

Dieta Rina este construită pe baza regimului disociat, ceea ce înseamnă că organismul digeră în mod diferit grupele de alimente. Dieta se compune pe un număr de 4 zile:

Ziua 1: proteine
În prima zi se cere consumarea proteinelor: carne slabă: pui, pește, curcan, preparate la cuptor sau la abur.

La prânz se consumă o farfurie cu cel puțin 200 de grame de proteine, în orice combinație. Pentru a diversifica, alături de proteine, se poate adăuga o salată mică din legume proaspete, fără ulei.Pentru cină se consumă același meniu ca la prânz, dar într-o cantitate mică.

Ziua 2: legume

Dimineață se consumă fruncte, iar la prânz, orice fel de mâncare din legume proaspete sau gătite la abur sau la cuptor. Nu este voie să se folosească ulei, dar te poți baza pe condimente și ierburi aromatice. La cină se consumă același meniu ca prânzul, dar într-o cantitate mai mică.

Ziua 3: carbohidrați

Acum există posibilitatea de a mânca multe dintre alimentele interzise în majoritatea dietelor. Micul dejun rămâne același, dar la prânz și cină se pot consuma paste cu sos de roșii, pizza cu legume, produse de patiserie și ciocolată neagră.

Ziua 4: vitamine

În ultima zi se va asigura un aport de energie considerabil, pentru că se bazează pe fructe și legume proaspete, care pot fi consumate în orice formă se dorește. Separat sau combinate, alături de câteva semințe sau fructe oleaginoase, în orice cantitate.

Intervalele orare la care trebuie luate mesele:

  • Micul-dejun: 04:00-12:00
  • Pranzul: 12:00-14:00
  • Cina: 18:00-20:00
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: