Redactia.ro
Home » Stil de viață » Adevărul despre dietele cu cărbunele activ. Îți detoxifică cu adevărat corpul?

Adevărul despre dietele cu cărbunele activ. Îți detoxifică cu adevărat corpul?

Se spune despre cărbunele activ că ajută la pierderea kilogramelor și la detoxificarea organismului. Sunt păreri pro și contra față de consumul acestui medicament în a slăbi. Dincolo de asta, cărbunele activ este un remediu bun pentru persoanele consumatoare de substanțe interzise sau altele dăunătoare.

Adevărul despre dietele cu cărbunele activ. Îți detoxifică cu adevărat corpul?

Dietele cu cărbune activ sunt cele la care apelează mulți dintre noi pentru a slăbi și pentru a ne detoxifica organismul. Totul ar fi pornit după ce actrița Gwyneth Paltrow a recomandat consumul de cărbune activ, îmbinat cu lămâie, pentru pierderea kilogramelor. Specialiștii vin însă, cu argumente contradictorii din acest punct de vedere:

”Oamenii fac afirmații cum că acest cărbune activ ar absorbi tot felul de toxine, dar nu există vreun studiu care să arate beneficiile adăugării suplimentelor cu cărbune activ într-o dietă normală”, a spus Dr. Andrew Stolback, toxicolog și fizician la Urgențe la Johns Hopkins Medicine, relatează The Outline.

Nutriționistul Kerry Torrens este de aceeași părere cu Andrew Stolback. „Nu există vreo dovadă care să susțină că utilizarea cărbunelui activ este benefică sau utilă. Mai mult, ideea că ai nevoie de ajutor în plus pentru a-ți ajuta corpul să scape de toxinele zilnice pentru a rămâne sănătos este un mit”, a spus Torrens.

În schimb, David Jurrlink, profesor de medicină și pediatrie de la Universitatea din Toronto, îl contrazice pe Torrens. Acesta afirmă chiar contrariul, anume că otrava sau chiar cantități de droguri sunt absorbite din organism printr-un singur gram de cărbune. Mai mult, cărbunele activ, consumat la numai 30 de minute după consumul de substanțe interzise, poate elimina aproximativ 50% din drog. Utilizat după două ore, doar 16,5% din substanță nocivă mai poate elimina.

„Un singur gram de cărbune activ are o suprafață de câteva mii de metri pătrați și are un rol important în medicină. Practic suge conținutul stomacal al unei persoane care a ingerat otravă sau cantități letale de droguri.Dacă se administrează unui pacient, la una-două ore de la supradoză, cărbunele activ se leagă de drog în stomac și previne ca substanța să fie absorbită în sânge”, a declarat David Jurrlink.

Cărbunele activ creează constipație

Robert Weber, un profesor asociat de farmaceutică de la Universitatea din Ohio vine cu o altă opinie. El spune că ne putem constipa din cauza cărbunelui activ. ”E foarte dificil să treacă de sistemul gastro-intestinal, deci poate cauza constipație”, a spus Robert Weber.

Tot Robert Weber neagă faptul că ar ajuta la curățarea sângelui și stomacului: ”Nu există validitate. Nu circulă prin sânge și acționează doar în stomac și intestin.Dacă nu ai înghițit ceva dăunător, atunci degeaba iei cărbune activ”, a mai precizat Weber.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: