Redactia.ro
Home » TV » Adevărul din spatele emisiunii Imperiul Leilor: de unde provine formatul și care sunt secretele succesului

Adevărul din spatele emisiunii Imperiul Leilor: de unde provine formatul și care sunt secretele succesului

GALERIE FOTO (4)

Emisiunea ,,Imperiul Leilor” de la PRO TV este o emisiune care este prezentă deja în peste 30 de țări din lume. Imperiul Leilor a debutat la Pro TV începând cu data de 12 februarie 2020. În cadrul emisiunii, mai mulți antreprenori își prezintă ideile de afaceri în fața unui juriu format din cinci mari investitori dispuși să ofere susținerea și consolidarea celui mai bun proiect prezentat de aceștia. Însă, puțini sunt cei care știu de unde provine formatul emisiunii și care sunt secretele succesului. 

Adevărul din spatele emisiunii Imperiul Leilor

De unde provine formatul

Ideea emisiunii a mai fost prezentată în România , la TVR. Se numea „Arena Leilor” și pleca de la formatul internațional „Dragon’s Den”. În cadrul show-ului de la TVR, antreprenorii își prezentau ideile în fața a trei oameni de afaceri care făceau parte din diverse domenii. În varianta prezentată de PRO TV, antreprenorii au în față cinci milionari. Emisiunea „Imperiul Leilor” se bazează pe formatul „Shark Tank”, iar aici potențialii investitori se numesc „rechini”.

Emisiunea de la PRO TV ajută tinerii antreprenori să își valideze ideile de afaceri și să primească finanțare de la oameni de afcaeri mai cunoscuți. Antreprenorii trebuie să vină în fața juraților cu o propunere exactă de finanțare, în încercarea de a convinge unul sau mai mulți potențiali investitori să aloce suma cerută pentru proiectul lor.

Cum misiunea nu este deloc ușoară, antreprenorii trebuie să prezinte planuri și cifre de afaceri bine documentate, dar mai mult, trebuie să răspundă cu dibăcie și cu prezență de spirit la toate întrebările acestora.

În România, cei cinci lei din 2021 sunt Cristina Bâtlan, Dan Șucu, Mohammad Murad, Bogdan Micu și Dragoș Petrescu. Leii au un rol extrem de important în emisiune, deoarece pot susține idei și afaceri oferind sume mari de bani unor vizionari. incolo de competiția dintre antreprenori, există și o competiție între jurați, existând posibilitatea ca doi sau chiar mai mulți să fie interesați de același proiect și de această dată să fie nevoie ca ei să convingă antreprenorul să accepte finanțarea. Averile leilor nu se compară, însă, cu averile celor din „Shark Tank”, care se ridică la peste 5.7 miliarde de dolari.

Numele orginal al formatului este „Shark Tank” și a început în Japonia. Formatul a preluat ideile unui reality show numit  „Money Tigers” care a debutat în 2001 în Japonia. Patru ani mai târziu, o companie de producție din Marea Britanie a creat versiunea britanică a formatului, pe care a numit-o „Dragon’s Den”. Ulterior, emisiunea a trecut oceanul, inițial în Canada, unde Robert Herjavec și Kevin O’Leary erau doi dintre rechini și abia apoi în America, cu aceeași doi oameni de afaceri în echipa de producție.

Formatul este astăzi prezent și în țări precum Cehia, Finlanda, Polonia, Spania și România.

 

Care sunt secretele succesului

Inițial, emisiunea nua  fost una de succes. În America, primul sezon din din „Shark Tank” nu a intrat nici măcar în primele 100 de emisiuni din prime time, având în vedere audiențele. Succesul emisiunii a venit mult mai târziu.

Mia mult, ideile cele mai simple sunt cele mai de succes. Deși tot mai mulți se axează pe tehnologie și pe afaceri care să fie revoluționare, antreprenorii au arătat că ideile mai simple sunt cele mai de succes.

De exemplu, în America o idee extrem de simplă propusă de o companie ce viza repararea plaselor de la geamuri s-a dovedit extrem de utilă și de succes.

Mai mult, și în România, „Imperiul Leilor” ne-a demonstrat cum o aplicație care își dorea să aducă cutii cu prăjituri oamenilor care plăteau un abonament lunar a fost, în final, transformată și vândută într-o simplă cofetărie.

Pe de altă parte, rechinii sau leii pot da înapoi. Același lucru pot afce și antreprenorii. Ofertele pe care oameniid e afaceri le fac în emisiune nu se traduc automat într-un contract semnat. Ayu existat numeroase situații în care investitorii și*au retras investiția argumentând că, după o analiză mult mai atentă, nu au văzut același potențial din timpul emisiunii.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: