Redactia.ro
Home » Știri » Al doilea județ care impune purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice deschise

Al doilea județ care impune purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice deschise

Purtarea mastii de protecție obligatorie

Prefectul județului Dâmbovița a anunțat că începând de joi 30 iulie, toți locuitorii orașului sunt obligați să poarte măștile de protecție în spațiile publice deschise.

Conform prefectului, județul este roșu și prezintă un număr mare de infectări cu coronavirus.

Al doilea județ care impune purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice deschise

Conform Digi24, județul Dâmbovița a devenit cel de-al doilea oraș care impune purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise.

Prefectul județului, Aurelian Popa a menționat că Dâmbovița a devenit un oraș roșu cu foarte multe cazuri de infecții cu coronavirus.

Așadar, pentru a evita răspândirea infecțiilor cu COVID-19, s-a decis ca masca de protecție să devină obligatorie pe tot parcursul zilei în toate spațiile deschise, precum târguri, piețe sau oboare. Această măsură va fi elaborată începând de joi, iar locuitorii vor trebuie să se conformeze regulilor.

Totodată, autoritățile dâmbovițene au anunțat că și comercianții din acest spațiu vor fi obligați să poarte mănuși. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Măsura se va aplica la nivelul întregului jude, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale. Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate”, a subliniat prefectul.

De la debutul pandemiei de coronavirus, în Dâmbovița au fost raportate 1.682 de cazuri, în ultimele zile fiind raportată o creștere considerabilă a infectărilor din județ.

Județul Argeș, primul oraș care a impus purtarea măștii de protecție în spațiile libere

Comitetul Județean pentru Situații de urgență a decis marți ca în județul Argeș să fie impusă purtarea măștilor de protecție în spațiile libere.

Astfel, începând de astăzi locuitorii din Argeș sunt obligați să poarte măști de protecție în aer liber. Totodată, un autobuz nu va pleca din stație dacă nu au toți pasagerii măști de protecție.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare a declarat că o altă regulă este aceea că evenimentele private să se desfășoare până la orele 22.00 în timpul săptămânii, iar până la ora 23.00 în weekend.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: