Redactia.ro
Home » Știri » Al unsprezecelea județ care impune masca obligatorie. Măsura se aplică de sâmbătă

Al unsprezecelea județ care impune masca obligatorie. Măsura se aplică de sâmbătă

GALERIE FOTO (2) masca

Giugiu devine al 11-lea județ în care masca de protecție devine obligatorie. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu a adoptat, vineri, o hotărâre privind obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, decizia fiind valabilă începând cu data de 1 august.

„În urma şedinţei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu din data de 31 iulie 2020 au fost adoptate următoarele măsuri: se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi faleze, pieţe deschise, târguri, oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Giurgiu, citează Agerpres.

Cine face excepție de la prevederi

Persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, şi copiii cu vârsta mai mică de cinci ani fac excepţie de la aceste prevederi.

Totodată, prin decizia CJSU au fost interzise unele activități economice, în intervalul orar 23,00 – 6,00 începând cu data de 1 august ora 0,00, dar și activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul. În judeţul Giurgiu sunt 404 cazuri confirmate pozitiv dintre care 295 sunt vindecate şi externate.

Județele unde trebuie să purtăm obligatoriu masca de protecție și în spațiile deschise

Purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise a devenit obligatorie în mai multe județe din România, după ce bilanțul noilor cazuri de coronavirus a crescut îngrijorător de la o zi la alta.

Decizia a fost propusă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și a fost aprobată de Guvern, însă fiecare Comitet Județean de Urgență decide când și unde va institui această măsură, la propunerea DSP, în funcție de evoluția epidemiei în fiecare județ.

masti

Astfel, trebuie să purtăm obligatoriu o mască de protecție dacă mergem în județele Argeș, Dâmbovița, Galați, Brașov, Vâlcea, Iași, Călărași, Prahova, Buzău, Constanța, Vrancea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: