Redactia.ro
Home » Știri » Alarmant! 2 dintre medicamentele folosite anti-COVID au reacții adverse

Alarmant! 2 dintre medicamentele folosite anti-COVID au reacții adverse

Două medicamente despre care se credea că sunt bune pentru vindecarea de coronavirus, trebuie eliminate, spun medicii. Este vorba despre Lopinavir – Ritonavir, cu denumirea comercială Kaletra și despre Hidroxiclorochina, cunoscută sub numele de Plaquenil. Acestea au reacții adverse.

Kaletra și Hidroxiclorochina nu sunt bune anti-Covid

Aceste medicamente nu sunt benefice pentru vindecarea de Covid, deoarece au un ”număr crescut de efecte adverse”, iar presupusele beneficii în urma tratamentului lipsesc, conform unor studii publicate recent, informează stirileprotv.ro.

”În cel mai bun caz, Plaquenil ar putea scurta evoluția bolii. La cei care au o formă ușoară și stau acasă, nu împiedică agravarea și spitalizarea. La cei care sunt grav nu împiedică decesul. Nu împiedică la cei care sunt în spital agravarea și ajungerea la terapie intensivă și intubație. Am scris acolo, nu mai știu care, din toate sintezele alea sistematice erau vreo 4 sau 5 care chiar găsiseră că e o mortalitate mai mare. Au fost trase tot felul de semnale de alarmă, mai ales de către cardiologi, apropo de unele efecte adverse cardiovasculare.” – a declarat profesorul Cristian Băicuș, membru al consiliului consultativ Cochrane România și medic la Spitalul Colentina din București.

Cristian Băicuș solicită eliminarea celor două medicamente, modificarea Ordinului nr. 487/23.03.2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-COV-2. Un alt argument adus de medic este că Hidroxiclorochina a dispărut din protocoalele de tratament din multe țări.

Hidroxiclorochina, folosită în toată lumea

Acest medicament, cunoscut și ca Plaquenil, a fost folosită în protocoalele de tratamente pentru COVID-19 din întreaga lume. Dar, de la începutul pandemiei au început să apară studii care demonstrează efectele pe care le are asupra mortalității, dar și asupra gravității bolii.

”Concret, în urma a 17 sinteze sistematice și 5 studii clinice randomizate făcute în perioada iulie – octombrie 2020, nu au fost găsite dovezi definitive care să arate că Hidroxiclorochina sau Plaquenil ar fi scăzut mortalitatea în rândul pacienților, ci – din contră – a fost remarcată o creștere a mortalității.” – se arată într-un comunicat al Cochrane România.

În luna mai, Donald Trump a șocat, după ce a anunțat că se tratează cu Hidroxiclorochină, un medicament folosit pentru malarie, dar pe care el l-a promovat, spunând că ar avea rezultate pozitive.Trump le-a spus reporterilor că doctorul său personal nu i-a recomandat să ia medicamentul, dar ulterior a apelat la medicul oficial al Casei Albe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: