Redactia.ro
Home » Știri » Alegeri locale 2020. Ce măsuri de protecţie sanitară trebuie respectate în secțiile de votare

Alegeri locale 2020. Ce măsuri de protecţie sanitară trebuie respectate în secțiile de votare

GALERIE FOTO (6) ALEGERI LOCALE 2020

Alegeri locale 2020. Alegerile locale de duminică se vor desfășura în condiții speciale generate de pandemia de coronavirus. Autoritățile au stabilit deja măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate în toate secțiile de votare.

Un ordin comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) cuprinde măsurile şi acţiunile de sănătate publică care trebuie respectate în ziua votării la alegerile locale din 27 septembrie.

Cele mai importante măsuri sunt: intrare și ieșire separate din secția de votare, distanța de cel puțin un metru între votanți, dezinfectarea mâinilor, purtarea obligatorie a măștii. În sala de vot nu vor putea fi prezenți în același timp mai mult de 5 alegători.

Alegeri locale 2020. Gabriela Firea, mesaj pentru alegători

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea îi îndeamnă pe bucureşteni să voteze la alegerile locale de duminică, subliniind că vor fi luate toate măsurile de siguranţă necesare în contextul pandemiei.

„O simplă mască şi un dezinfectant ne ajută să mergem la vot fără riscuri. La fiecare secţie de votare veţi găsi măşti. De asemenea, mănuşi, dacă doriţi să folosiţi, şi dezinfectanţi. Condiţiile sunt asigurate astfel încât votul să decurgă aproape normal, chiar dacă sunt condiţii de pandemie”, a precizat edilul general într-un mesaj video pe Facebook.

Votăm în siguranță!

Votul este esența democrației! Votul este un drept constituțional al fiecăruia dintre noi, câștigat prin multă suferință.Împreună cu toți colegii mei candidați la primăriile de sector, primari și viceprimari în funcție, am luat toate măsurile ca duminică, 27 septembrie, în București să se voteze în siguranță. Îi asigur pe toți bucureștenii că pot veni fără grijă la vot! #VotămÎnSiguranță#Prevenție#ImplicarePentruOameni

Publicată de Gabriela Firea pe Marţi, 22 septembrie 2020

Alegeri locale 2020. Reguli speciale în ziua votului

În videoclip sunt oferite o serie de informaţii despre modul în care se va realiza procesul de votare. Astfel, fiecare persoană va trebui să urmărească semnalistica specială, care stabileşte circuite separate de intrare şi ieşire. De asemenea, autorităţile vor marca locuri de staţionare, astfel încât să fie respectată distanţa de un metru între persoane. La intrarea în fiecare secţie, o persoană desemnată va măsura temperatura fiecărui alegător.

Fiecare votant își va introduce singur cartea de identitate în dispozitivul de monitorizare a prezenței la urne și de prevenire a votului multiplu. Pentru a fi identificat, alegătorul va trebuie să-și dea jos masca pentru câteva secunde, stând la o distanță de 1,5 metri.

O altă noutate la scrutinul de duminică e faptul că alegătorul, după ce va preda ştampila de vot, îşi va aplica singur timbrul autocolant oferit de reprezentantul comisiei pe buletinul de identitate, potrivit AEP. Alegătorii care vor avea temperatură mai mare de 37,3 grade C, cele peste 65 de ani și care suferă de boli cronice vor avea acces prioritizat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: