Redactia.ro
Home » Homepage » Alegeri locale 2020. E știrea momentului! Tăriceanu candidează la Primăria Capitalei

Alegeri locale 2020. E știrea momentului! Tăriceanu candidează la Primăria Capitalei

Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu intră în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Politicianul candidează pentru că „nu există niciun candidat liberal” și este nevoie de un candidat cu „experiență și greutate”.

Liderul ALDE și-a anunțat candidatura, joi, într-o conferință de presă. „Am luat decizia să îmi depun candidatura pentru Primăria orașului București. În primul rând, am constatat că în București nu există niciun candidat liberal. Nicușor Dan nu are un profil liberal, iar faptul că e susținut de PNL e cu totul altceva. Celălalt candidat important, Gabriela Firea, e social-democrat. Eu cred că electoratul liberal are nevoie de un candidat liberal(…)

Nu e timp de experimente, e nevoie de oameni cu greutate, cu experiență. Experiența politică pe care am acumulat-o ca premier, președinte al Senatului, e bună pentru București. Consider că am o responsabilitate față de colegii mei din partid. Nu e firesc ca generalul să stea numai la birou într-o bătălie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferință de presă, potrivit digi24.ro.

Negocierile cu PSD au eșuat

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit și despre negocierile cu PSD, dar a arătat că realizarea unei coaliții cu social-democrații s-a dovedit imposibilă. „Aș fi vrut să avem un USL 2024, o alianță largă cu mai multe partide, dar proiectul e nerealizabil, pentru că fiecare partid vrea să își maximizeze reprezentarea”, a transmis Tăriceanu.

Liderul ALDE a explicat de ce au eșuat negocierile cu PSD pentru București. „Discuțiile au vizat și posturile, dar și listele. Dacă am fi obținut ceea ce ne-am imaginat că noi reprezentăm. Adică ALDE e creditat la București cu peste 6%… Nu am avut impresia că reprezentarea pe care o vom obține este suficientă”, a mai spus liderul ALDE.

Pentru Primăria Generală București și-au mai anunțat candidatura: Gabriela Firea, actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, candidat independent susținut de PNL, Ioan Sîrbu, Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu, Ilan Laufer, Alex Coita.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: