Redactia.ro
Home » Știri » Alegeri Locale 2020: la ce oră se deschid secțiile de votare din diaspora. Află orarul complet

Alegeri Locale 2020: la ce oră se deschid secțiile de votare din diaspora. Află orarul complet

Alegeri locale

Alegerile locale din 2020 vor avea loc destul de curând, iar românii din diaspora sunt foarte intersați să voteze, pentru a alege cei care vor conduce administrațiile locale în următorii patru ani.

La ce oră se deschid urnele în diaspora. Când pot vota românii

În diaspora există aproape zece milioane de români, ce trebuie să își exprime dreptul la vot pentru alegerile locale din 2020. Totuși, autoritățile de la București le-au transmis cetățenilor români cu drept de vot din afară că ar fi o soluție mult mai bună să aleagă votul prin corespondență.

Inclusiv președintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor din diaspora că ar trebui să aleagă acest tip de vot, mai ales în condițiile sanitare de acum.

Nu se știe, deocamdată, ce program va fi, dar el trebuie comunicat cât de curând.

Cum se poate vota în diaspora

„Atunci când am promovat votul prin corespondenţă ne-am gândit că ar fi bine să aibă posibilitatea românii din diasporă să voteze în condiţiile în care nu pot ajunge la secţia de votare. Nu ne-am gândit atunci la o pandemie, dar iată că procedura votului prin corespondenţă este una foarte utilă”, a spus președintele Kalus Iohannis.

Mai mult, președintele Klaus Iohannis a făcut un apel pentru toți românii din afara granițelor țării, pentru a alege votul prin corespondență, în defavoarea celui la urnele de vot stabilite în fiecare țară în parte.

În același timp, liderul României a precizat că nu există siguranța că în fiecare stat unde există români care doresc să își exprime dreptul la vot. Astfel, în unele state urnele ar putea fi închise de tot în această perioadă, din cauza pandemiei.

„Aş face un apel către diapora să se înscrie pentru votul prin corespondenţă. Nu avem nicio garanţie că se vor putea deschide secţii de votare în toate ţările unde avem români care doresc să voteze. Este foarte important să se înscrie, altfel, este posibil ca în unele ţări să nu poată vota”, a mai spus şeful statului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: