Redactia.ro
Home » Știri » Alegeri locale 2020. Reguli pe timp de pandemie. Cum se votează primarii în România

Alegeri locale 2020. Reguli pe timp de pandemie. Cum se votează primarii în România

Alegeri parlamentare 2020

Conform unui raport trimis de prim-ministrul Ludovic Orban președinților celor două camere ale Parlamentului, prezența la mitingurile electorale organizate în aer liber va fi de maximum 50 de participanți.

Alegeri locale 2020. Reguli pe timp de pandemie

Ludovic Orban a prezentat miercuri 13 august, în Parlament un set de măsuri ce vor fi luate pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus, referitoare la desfășurarea alegerilor din 27 septembrie.

Conform premierului, măsurile impuse în timpul alegerilor locale vor avea va scop, evitarea aglomerării secțiilor de vot și reducerea de contact a mâinilor cu obiecte contaminate.

De asemenea, între membrii comisiilor de votare vor exista panouri despărțitoare, iar persoanele care vor vota cu simptome febrile vor fi conduși într-o secție de vopt separat.

În ceea ce îi privește pacienții internați, voturile vor fi colectate cu urna mobilă, depuse în ambalaje care să asigure securitatea biologică, iar voturile vor fi numărate de către personal echipat. Totodată, persoanele din categorii vulnerabile vor avea prioritate privind accesul în cabinele de vot.

Reguli impuse în timpul alegerilor locale 2020

Conform măsurile luate de autorități, se menține distanța fizizcă de minimum 1,5 m între oricare două persoane, se asigură facilitatea pentru spălat sau dezinfecția regulată a mâinilor și măștile folosite.

Se asigură curățenia, aerisirea frecventă și dezinfecția riguroasă a încăperilor, se poartă corect masca de protecție.

Organizatorii vor trebui să își dezinfecteze mâinile dupa fiecare contact cu persoanele care votează și trebuie să își schimbe masca la cel mult 4 ore sau ori de câte ori este nevoie.

În cazul în care participanții la procesul de vot utilizează mănusile, acestea vor fi schimbate frecvent, iar cei ce poartă mănuși vor fi instruiți să evite atingerea feței cu acestea.

Campania electorală va începe pe 28 august și se va finaliza pe 26 septembrie, la ora 07.00.

Mandale în curs ale primarilor, primarului general al municipiului București, președinților de consilii județene, consiliilor locale, Consiliul General al Muncipiului Bucureștui și consiliilor județene se prelungesc până la data de 1 noiembrie 2020, se arată în proiectul de lege.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: