Redactia.ro
Home » Știri » Purtarea măștii de protecție de către elevii din clasele mici. Declarația ministrului Sănătății

Purtarea măștii de protecție de către elevii din clasele mici. Declarația ministrului Sănătății

Nelu Tătaru a declarat luni că elevii din clasele mici trebuie să poarte măști de protecție obligatoriu. Potrivit acestuia, această regulă trebuie introdusă de către cei care pregătesc redeschiderea școlilor.

Purtarea măștii de protecție de către elevii din clasele mici. Declarația ministrului Sănătății

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, elevii din I-IV ar trebui să poarte masca de protecție obligatoriu.

Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a spus Tătaru, la Realitatea Plus.

Referitor la cele trei scenarii, ministrul sănătății a menționat că acestea vor fi aplicate în funcție de localitate, județ și particularitatea școlii.

Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, a mai spus ministrul.

Ce spune Dr. Virgil Musta despre redeschidere școlilor

Medicul Virgil Musta a precizat că toate școlile trebuie să ia măsuri pentru a-i proteja pe copii și pe profesori.

Conform statisticilor, un număr mic de copii sunt infectați, iar faptul că sunt asimptomatici, crează o dificultate în diagnosticarea virusului.

Virgil Musta susține că redeschiderea școlilor este necesară, pentru educația copiilor. Cel mai important lucru este ca aceștia să fie protejați și feriți de orice pericol de infectare cu noul coronavirus. Totodată, școala online este recomandată pentru elevii care au părinți cu boli grave de sănătate.

Medicul le-a recomandat celor responsabili de redeschiderea școlilor să aerisească sălile de clasă, pentru a evita răspândirea virusului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: