Redactia.ro
Home » Știri » ALEGERI LOCALE. Cum arată ultimele sondaje. Cine câștigă Bucureștiul și ce se întâmplă în provincie

ALEGERI LOCALE. Cum arată ultimele sondaje. Cine câștigă Bucureștiul și ce se întâmplă în provincie

Partide politice - sondaje alegeri locale 2020
Alegerile locale din 27 septembrie pot produce surprize uriașe, chiar și la primăria Capitalei, unde bugetul este de 10 miliarde de lei pe an. În tot această perioadă s-au făcut sondaje în rândul populației. Sociologul Mirel Palada, consideră că PNL are un ușor avantaj față de PSD, la nivel național, căci în Capitală va fi pierdant, iar celelalte partide aproape că nu contează.

Prognoza lui Mirel Palada este mai dură decât cea din sondaje

Sociologul Mirel Palada consideră că marii câștigători la nivel național și Capitală sunt PSD și PNL vor trece de 30%. Probabil PNL va fi marginal mai sus decît PSD, deși se joacă și această ierarhie. USR PLUS și Pro România vor obține un scor semnificativ mai mic decît ce știam recent în sondaje și decît se așteaptă conducerea acestor partide. USR PLUS foarte posibil sub 10%, Pro România în buza lui 5%. UDMR își va face treaba de partid etnic, cu voturile puternic concentrate geografic. În rest, celelalte partide mici vor fi sub 5%. Marii perdanți: PMP și ALDE.
Deci cel mai probabil, la nivel național, o structură de vot 34 / 33 / 8 / 5 / 5 / 3 / 2 / restul mic rezidual 10.
BUCUREȘTI: Va fi o structură de aprox 30 / 30 / 20, cu 20 lipit de fruntea PNL-ului local. Ghinion.
USR PLUS va profita de acest scor bun în București (și în alte câteva orașe foarte mari) pentru a clama victoria, încercînd să ascundă prin comunicare isterică scorul prost obținut la nivel național și încercînd să minimizeze forța PNL și PSD la nivel național.

SONDAJ IRSOP LA ALEGERILE DIN 27 SEPTEMBRIE

PSD se află pe primul loc în topul partidelor care ar putea câștiga alegerile locale 2020, cu 26%. USR a obținut 25%, iar PNL este pe locul trei cu 21%.

PMP a obținut 8%, în timp ce Pro România are cu două puncte mai puțin (6%). ALDE a obținut un procent de 4%.

La nivel de București, Gabriela Firea ar putea câștiga alegerile locale 2020, având un avans de 7 puncte procentuale față de contracandidatul său, Nicușor Dan.

Sondajul IRSOP a fost derulat pe un eșantion de 1.010 persoane, în perioada 21 – 23 septembrie 2020. Eșantionul este reprezentativ pentru bucureștenii de peste 18 ani.

În cel mai recent sondaj făcut de PNL, Nicușor Dan, candidatul susținut de USR și PNL, ar obține 42% din voturile alegătorilor, în timp ce pe Gabriela Firea, candidata PSD,  ar vota-o 40% dintre repondenți, potrivit sondajului. 9% ar vota cu Traian Băsescu, fostul președinte care candidează din partea PMP,  în timp ce tot 9% ar vota cu alt candidat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: