Redactia.ro
Home » Homepage » ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Dan Barna își recunoaște înfrângerea. Liderul USR, anunț important

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Dan Barna își recunoaște înfrângerea. Liderul USR, anunț important

Dan Barna

Liderul USR Dan Barna a făcut primele declarații după ce nu a reușit să se claseze pe locul al doilea în preferințele alegătorilor din România și diaspora, pentru a intra în turul II al alegerilor prezidențiale.

Dan Barna a declarat, într-o conferință de presă, că își asumă întreaga responsabilitate pentru eșecul pe care l-a avut alianța USR PLUS la alegerile de duminică, în primul tur al alegerilor prezidențiale.

„Îmi asum responsabilitatea pentru acest obiectiv pe care nu l-am atins, să avem un tur 2 fără PSD, să avem șansa unei dezbateri despre România  Electoratul a decis și respectăm asta. Îmi asum o parte din vină, că nu am reușit să ajung cu mesajul la cetățenii din toată țara. Este un proces din care învătăm. Am convocat liderii de filiale județene la o primă discuție despre ceea ce urmează să se întâmple”, a declarat Dan Barna.

„Obiectul nostru este ca, pe viitor să organizăm mult mai bine alegerile locale, care sunt o provocare foarte mare. Din păcate, bucata aceasta de Românie, pe care m-am bazat și în care am crezut, este mai mică decât am anticipat. E vina noastră. Mai este mult de muncă în această țară. Știam că nu va fi ușor. Am crezut că suntem mai sus decât ne-a dovedit-o electoratul. La locale facem mai bine”, a adăugat politicianul.

Dacian Cioloș: „Ieșim întăriți din campanie!”

„Îi multumesc lui Dan Barna pentru curajul de a se lansa în această bătălie și să susțină această campanie. Le multumesc celor care au crezut în noi”, a spus Dacian Cioloș.

„În perioada următoare, pentru noi e important să tragem aceste învățăminte și să vedem cum putem întări colaborarea. Mesajul pe care vrem să îl dăm e că vrem să continuăm aceasă alianță, să învățăm din această experiență”, a completat fostul premier.

Cei doi lideri îl vor susține pe Iohannis în turul II al alegerilor

Cei doi lideri politici au anunțat că întreaga lor susținere merge la Klaus Iohannis, în turul doi al alegerilor prezidențiale.

În momentul de față, în turul doi, avem doi candidați și, în mod clar, cel cu care avem compatibilitate este Klaus Iohannis. Să învățăm să acceptăm realitatea. În acest moment, votul pentru Iohannis este un vot pentru modernizarea României”, a spus Dacian Cioloș.

Biroul Electoral Central a anunțat, luni, primele rezultate oficiale. Liderul USR Dan Barna s-a clasat pe locul al treilea în opțiunile românilor cu 14,19% din voturi.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: